Audi přiznává: Jsme z vítězství překvapeni

iM2, 15. června 2010, 11:48 Google+

Jezdci Audi přiznali, že jsou překvapeni trojitým vítězství v nejslavnějším vytrvalostním závodu světa, 24h Le Mans.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Capello, Rinaldo

Capello, Rinaldo | foto: www.audi-motorsport.info

Sdílejte článek

Timo Bernhard, Romain Dumas a Mike Rockenfeller převzali vedení poté, co vozy týmu Peugeot se startovními čísli 1 a 2 postihly technické problémy. Záda jim v posledních hodinách závodu kryli Andre Lotterer, Marcel Fassler a Benoit Treluyer. Velmi sympatický výkon podala i posádka třetí Audi R15 TDI plus ve složení Allan McNish, Tom Kristensen a Dindo Capello, kteří už od začátku museli dotahovat výraznou ztrátu. Tom Kristensen měl totiž kolizi s pomalejším BMW.


Audi si jelo vlastní závod

McNish přiznává, že nečekal vítězství. Jejich vozy ale byly spolehlivé, protože ani jeden z nich nepotkal technický problém po celou délku závodu: „Jsem tímto výsledkem docela šokovaný. Peugeot měl opravdu velkou rychlost, ani to nevypadalo, že jejich jezdci musí jezdit na hraně, aby tak rychlí. Abych byl ale upřímný, tak si myslím, že jako jsme byli překvapeni jejich problémy my, tak oni byli překvapeni ještě víc. V minulosti je nic podobného nepotkalo.“



Bernhard se přidává: „Kdyby mi někdo na začátku týdne řekl, že se nás všech devět jezdců Audi sejde na stupních vítězů, tak bych mu nevěřil. Peugeoty byly opravdu silné.“ Dindo Capello dokonce na vítězství Audi ani nepomyslel. „Po pár hodinách závodu jsem si pomyslel, že je pódium pryč. Zdálo se, že na něj nemůžeme dosáhnout. Peugeot měl takovou rychlostní převahu, že jsme se rozhodli koncentrovat pouze na náš závod,“ přiznává Capello.



„Když se Peugeot dostal do problémů, tak jsem o tom ani z počátku nevěděl, protože jsme zkrátka jeli svůj vlastní závod. Poprvé jsem se o problémech Peugeotu dozvěděl po jednom dlouhém nočním stintu, kdy došel nějaký žurnalista a zeptal se mě, co se to s Peugeoty děje. Až tehdy jsem zjistil, že je vlastně jedno z našich aut v čele,“ říká Ital.
Vytisknout

Diskuze: Audi přiznává: Jsme z vítězství překvapeni

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

Fotogalerie z Le Mans

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud