Young Driver AMR s Peterem Koxem v Le Mans

iM2, 13. února 2010, 23:13 Google+

Tým Young Driver AMR oficiálně potvrdil, že Tomáše Engeho a Christoffera Nygaarda, dvojici jezdců červenobílého vozu Aston Martin DBR9, doplní při červnovém závodě 24h Le Mans zkušený holandský pilot Peter Kox.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge/Turner

Enge/Turner | foto: BPA sport marketing, a.s.

Sdílejte článek

Peter Kox patří mezi přdní evropské jezdce vytrvalostních závodů, na svém kontě má bohaté závodní zkušenosti s formulemi i GT vozy. Peter Kox začínal svoji kariéru na motokárách, kde v letech 1978 - 1982 slavil pět národních titulů v řadě. V devadesátých letech se převážně věnoval závodům GT vozů, byl továrním jezdcem u týmů Honda a BMW.

V novém tisíciletí se začal více věnovat vytrvalostním závodům, kde dosáhl i největších úspěchů své kariéry. Vrcholem se stal rok 2003, kdy byl Peter Kox součástí vítězné posádky ve své třídě při 24h Le Mans, a to společně s Tomášem Engem. Společně startovali na nejslavnější čtyřiadvacetihodinovce celkem čtyřikrát v letech 2003 - 2007, nyní tedy do jednoho auta usednou opět.

Cílem trojice jezdců Enge - Nygaard - Kox, posádky týmu Young Driver AMR, je v červnu při slavném závodě na La Sarthe vybojovat ve své třídě umístění na stupních vítězů.

tisková zpráva: www.bpa.cz
Vytisknout

Diskuze: Young Driver AMR s Peterem Koxem v Le Mans

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

56

Ojetina: Aprilia RSV Mille R 2001

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud