Deletraz pojede s Aston Martinem

iM2, 5. února 2010, 23:21 Google+

Poté, co byl rok mimo (šampionát GT3), kde pracoval na vývoji vozu Audi R8 LMS, se do FIA GT1 vrací Jean-Denis Deletraz! Poté, co čtyři roky spolupracoval s týmem Phoenix Racing, se letos stal Deletraz členem týmu Hexis AMR. Tento tým vyhrál v roce 2009 evropský šampionát FIA GT3.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Deletraz/Piccini

Deletraz/Piccini | foto: DPPI / FIA GT

Sdílejte článek

„Rád bych poděkoval týmu Phoenix Racing a Ernstu Moserovi za ty úspěšné čtyři roky, které jsme spolu strávili. Nadále zůstáváme blízkými přáteli. Nevylučuji opětovnou budoucí spolupráci. Nejbližší budoucnost je ale v šampionátu FIA GT1, kde se na start každého závodu postaví 24 vozů 6ti značek. Závody budou tvořit sprinty a kvalifikace, do kterých se zapojí oba jezdci,“ popisuje Deletraz.

"Přestože nejsem příznivcem nového formátu, kdy se během závodního víkendu jedou dva dvouhodinové závody, protože GT vozy pro mě symbolizují vytrvalost a strategii, musím připustit, že současná ekonomická situace nedovolovala pokračovat ve starém systému. Nová pravidla a vznik MS posouvá tuto disciplínu na velmi vysokou úroveň,“ říká Jean-Denis.


S DBR9 jezdil Deletraz již v roce 2006

„Vypadá to, že sezóna bude opravdu plná napínavých soubojů. V šampionátu uvidíme vozy Aston Martin DBR9, Lamborghini Murcielago, Maserati MC12, Corvette C6R, Nissan GTR-Rs a Ford GT. Už se těším na spolupráci s úřadujícími šampióny evropské GT3, kteří díky dlouholeté spolupráci s Aston Martinem dostali důvěru provozovat dva ze čtyř vozů DBR9.“

„Jsem moc rád, že se ve voze budu střídat s Fredem Makowieckim, dlouholetým jezdcem Hexisu. Jedná se o jednoho z nejrychlejších jezdců GT vozů na světě. Jeho rychlost a moje zkušenosti mohou dohromady vytvořit opravdu skvělý koktail! Naši rivalové už by se měli bát!“
Vytisknout

Diskuze: Deletraz pojede s Aston Martinem

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Krumm/Turner

Za Swiss Racing Team pojede Wendlinger

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud