Alesi testuje Ferrari AF Corse

iM2, 14. října 2009, 17:10 Google+

Ex-hvězda F1, Jean Alesi, je po testu Ferrari F430 týmu AF Corse nadšen: Pojede pro tento italský tým v příští sezoně?

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: www.auto-news.cz | Karel Bařina

Sdílejte článek

Ve Fioranu toho bylo v minulých dnech hodně k vidění. Prvně Felipe Massa poprvé od jeho nehody, kterou měl v července v Maďarsku, vyzkoušel formuli 1. Pak se dostalo i na Jeana Alesiho, který o den později testoval auto Schuderie Ferrari. Francouz, který působil v F1 na přelomu století, testoval na domácí trati “rudých“ Ferrari F430 GT2 týmu AF Corse.

Do kontaktu s týmem Francouz přišel při 24 hodinovce v LeMans. AF Corse pozvala 45letého Francouze na testovací jízdu. Účelem přitom nebylo uspořádat nějakou jednorázovou jízdu, ale začít s testováním. Poté, co skončila Speedcar-Serie, je Alesi bez práce.

Alesi na krátké trati odjel 65 kol. „Cítil jsem se opět mladým. Je to jako na začátku mé kariéry, když jsem musel svoje umění dokazovat. Bylo to velmi emotivní, jet opět na této trati a rychle jsem si na auto zvykl. Bylo to fenomenální!“

Nástup Alesiho udělal dojem na všechny zúčastněné. Alesi, který během své kariéry odjel více jak 200 Velkých Cen v F1, brzy dosahoval takových časů jako stabilní jezdci, Gianmaria Bruni a Toni Vilander. „Po obědě jsme již nemuseli jet, protože Jean dosáhl mimořádných výsledků,“ říká týmový šéf Amato Ferrari.

Pojede tedy Alesi za tým v příští sezoně? „Musíme pro Alesiho udělat sedačku. V autě nebude potřeba žádných mechanických změn. Ohledně účasti Alesiho v našem programu pro rok 2010 jsme velmi optimističtí,“ řekl Ferrari.

Jak přesně ovšem bude program AF Corse pro rok 2010 postaven, zatím není známo. S modifikovaným Ferrari F430 by se mohli i nadále účastnit Le-Mans-Serie, nebo by se mohli účastnit nového MS GTček.
Vytisknout

Diskuze: Alesi testuje Ferrari AF Corse

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Scheider, Timo

Scheider: Mám dostatečný náskok

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud