Je DTM odkladiště jezdců?

iM2, 17. března 2009, 22:07 Google+

Také jste si všimli, kolik jezdů přechází z Formule 1 právě do novodobého DTM? Jak jsou ovšem takový piloti úspěšní? Pojďme se na to tedy podívat.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Alesi, Jean

Alesi, Jean | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Jean Alesi (2002 až 2006), Heinz-Harald Frentzen (2004 až 2006), Mika Häkkinen (2005 až 2007) a Ralf Schumacher (od 2008), to je výčet bývalých závodníků, kteří zamířili z F1 do DTM. Pak je zde ještě poměrně dost jezdců, kteří přišli do DTM a už také měli nějaké zkušenosti s F1.

Kdo z tohoto kvarteta ale dokázal uspět? Jean Alesi vyhrál čtyřikrát. Získal víc vítězství, než ostatní tři piloti dohromady. Mika Häkkinen dokázal vyhrát třikrát. Frentzen ani Schumacher své bývalé soky z F1 nedokázali napodobit. Oba jezdce spojuje jistá paralela: Jean Alesi se na svoje první pódium postavil hned při prvním závodu roku 2002, zvítězit se mu podařilo už na třetí pokus v Doningtonu. Mika Häkkinen  se na první pódium postavil při svém druhém závodu DTM a vyhrál ve Spa-Francorchamps, tedy také na třetí pokus!

Na startu závodu DTM jsme mohli vidět i další bývalé jezdce F1 jako například Allan McNish a nebo ještě můžeme vidět, například Markus Winkelhock.
Vytisknout

Diskuze: Je DTM odkladiště jezdců?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

56

Rizla naďalej partnerom Suzuki

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud