Cíle týmu K plus K v roce 2009

iM2, 16. února 2009, 20:14 Google+

Tým K plus K motosport vstoupil do světa závodů vozů GT v roce 2008. Sezona 2008 byla pro náš tým zkušební. Hlavním cílem pro tuto sezonu bylo především vytvoření kvalitního týmu mechaniků, inženýrů a jezdců, kteří by mohli v roce 2009 absolvovat úspěšně celý seriál FIA GT.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: K plus K motorsport

Sdílejte článek

Rozhodující metou pak pro nás byl závod v Brně, kde jsme si chtěli ověřit, kde se náš tým nalézá v přímém porovnání s konkurencí.

Tomuto cíli odpovídal i výběr závodního vozu. Vůz Porsche 911 v modelovém roce 2008 pro kategorii GT2, který vycházel svojí koncepcí z šedesátých let, již díky umístění motoru vzadu za zadní nápravou nebyl až tak zcela konkurenceschopný. Bylo to však jedno z pohledu technického a technologického vůbec nejlepších aut, která v závodech FIA GT v daném roce jezdila.

Výsledek, kdy jsme v konkurenci dalších 14 vozů GT2 obsadili celkové druhé místo, nás utvrdil, že tým jde správným směrem a můžeme se bez obav pustit do celé sezony FIA GT v roce 2009 s vozem pro nejvyšší třídu GT1

Pro rok 2009 připravujeme nasazení dvou vozů Saleen S7R pro celý šampionát FIA GT. Naše cíle pro tuto sezonu jsou poněkud neskromné. Rádi bychom se umísťovali pravidelně v popředí výsledkových listin jednotlivých závodů a v celkovém pořadí šampionátu pak obsadili pozice mezi nejlepšími třemi, jak v týmech, tak především mezi jezdci.

Dle našich předběžných zpráv se závodů FIA GT zatím nijak zvláště nedotkla hospodářská krize, na startu se v roce 2009 očekává v kategoriích GT1 a GT2 velmi silné startovní pole a možná i více vozů, než v roce loňském. Ke známým značkám z loňského roku, tedy vozů Maserati, Aston Martin, Porsche, Ferrari, Saleen, Corvette či Lamborghini, přibude též zcela jistě Ford.

Závody FIA GT Championship jsou v současné době na zlomovém bodu ve své historii. Dosud se tyto závody, které jsou určeny výhradně pro privátní týmy, jezdí jako šampionát FIA. V roce 2010 pak promotér závodů, organizace S.R.O., připravuje začlenění tohoto šampionátu do oficiálního mistrovství světa. Vedle Formule 1, závodů WTCC a mistrovství světa v rallye, tak bude tento šampionát čtvrtým mistrovstvím světa v automobilovém sportu a současně jediný určený výhradně pro privátní týmy. Rovněž tak se předpokládá rozšíření šampionátu na další země a okruhy. Velmi konkrétní podobu má například závod na nově budovaném okruhu nedaleko Moskvy.

Šampionát FIA GT a dosažení dobrých výsledků v něm je pro nás nejvyšší možnou výzvou a pro náš tým i nejvyšší metou, ke které směřujeme veškeré síly. Věříme, že budeme v těchto vrcholných závodech zdatným soupeřem ostatním účastníkům a přineseme radost i dobrou zábavu všem našim partnerům, fanouškům a přátelům.

tisková zpráva: K plus K motorsport
Vytisknout

Diskuze: Cíle týmu K plus K v roce 2009

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

Ekström a Scheider dostali nabídku

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud