K plus K motorsport s Wendlingerem v FIA GT1!

iM2, 13. února 2009, 07:53 Google+

Automobilový tým K plus K motorsport představil ve čtvrtek 12. února na tiskové konferenci, která se uskutečnila v pražském hotelu Hilton, nový projekt pro nadcházející sezonu 2009. V ní bude K plus K motorsport startovat jako historicky první český tým v soutěži FIA GT 1.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Sharp/Wendlinger

Sharp/Wendlinger | foto: K plus K motorsport

Sdílejte článek

Za volantem prvního vozu SALEEN S7R se představí zkušení Karl Wendlinger, mistr světa ve FIA GT z roku 1999, a Ryan Sharp. Na druhém voze pojede Adam Lacko, jeho partner je v jednání, znám bude během dvou týdnů.

Celý tým čítá celkem 18 lidí včetně fyzioterapeuta. Technickým ředitelem týmu je Othmar Welti, který dříve pracoval u týmu Sauber ve Formuli 1 a má bohaté zkušenosti i s vozy kategorie vozy GT 1.

Zkušenostmi z Formule 1 se může pyšnit také Karl Wendlinger, který v této soutěži odjezdil pět sezon. Debutoval na Grand Prix Japonska na okruhu v Suzuce. Nejlepšího umístění dosáhl v roce 1993, kdy v celkové klasifikaci jezdců skončil jako pilot týmu Sauber na sedmé příčce a v sezoně dojel na 4. místě při Velké ceně Itálie na okruhu v Monze.

Tým K plus K nebude v soutěži FIA GT zase až takovým nováčkem. Už v září loňského roku dosáhl skvělého úspěchu, když při závodech FIA GT, které se jely na Masarykově okruhu v Brně, dosáhl v kategorii GT 2 na druhé místo. Za volantem vozu Porsche 997 RSR se tenkrát vystřídali Jiří Janák ml. a Tim Bergmeister.

Tisková zpráva: K plus K motorsport
Vytisknout

Diskuze: K plus K motorsport s Wendlingerem v FIA GT1!

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Schumacher, Ralf

Häkkinen, Schneider: Získá Schumacher titul?

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud