Tým Luca Alphanda v GT1

iM2, 11. ledna 2009, 17:55 Google+

Tým, který vlastní jezdec Mitsubishi Luc Alphand, jenž už na letošním Dakaru již dobojoval, vymění série v roce 2009. Z Le Mans Serie (LMS) přestupuje do FIA GT.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Hezemans/Kumpen/Longin

Hezemans/Kumpen/Longin | foto: www.auto-news.cz | Michal Příhoda

Sdílejte článek

Jedničkou týmu bývalé lyžařské hvězdy Alphanda bude Francouz Guillaume Moreau, který získal letos s týmem v LMS titul ve třídě GT1. Druhým jezdcem týmu bude také Francouz Yann Clairay, který letos skončil devátý v celkovém hodnocení Euro Serie Formule3.

„Šampionát FIA GT je velká výzva. Zde nebojují pouze dva nebo tři týmy o vítězství, jako tomu bylo v LMS, ale dokonce deset. K tomu je v tomto šampionátu úplně jiný formát závodního víkendu. Závod trvá dvě hodiny a jako vrchol je 24h ve Spa,“ říká Moreau.

Ke svému kolegovi říká Moreau: „Byli jsme kolegové ve Formuli Renault 2,0. Vím, že je rychlý. Náš cíl je, abychom bojovali o vítězství. Myslím, že Corvette C6 R je to správné auto, abychom mohli bojovat s Maserati, Aston Martini a Saleeny.“

Vedle série FIA GT se tým Alphanda zúčastní také závodu 24h LeMans, Moreau říká: „V roce 2008 jsme tam odvedli vážně dobrou práci. Ale v letošním roce bychom chtěli být tak rychlí, jako tovární týmy.“
Vytisknout

Diskuze: Tým Luca Alphanda v GT1

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Rockenfeller, Mike

Rockenfeller: Ještě není nic rozhodnuto

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud