Wendlinger: Chci zůstat ve FIA GT

iM2, 15. listopadu 2008, 22:33 Google+

ROZHOVOR; Rozhovor s Karlem Wendlingerem nejen o něm a příští sezóně. Karl zde také popisuje například letošní poměrně vydařený rok.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Sharp/Wendlinger

Sharp/Wendlinger | foto: www.auto-news.cz | Karel Bařina

Sdílejte článek

Karle, jak byste zhodnotil tuto sezónu?
Neustále jsme se zrychlovali. Pět z devíti závodů jsme dokončili a tři z těchto závodů jsme vyhráli. V Zolderu jsme byli smolně třetí. Kolega měl smůlu, protože mu praskla pneumatika a ztratili jsme tak hodně času, proto jsme byli až třetí. Jednou jsme byli pátí, takže jsme byli pořád docela rychlí. Bohužel jsme ale další čtyři závody nedokončili.

V jednom interview jste řekl, že by mělo smysl ještě jeden rok s Astonem pokračovat...
Myslím, že každý, kdo má GT1 vůz, tak by měl příští rok pokračovat. Přestupovat do GT2 by v současné době nemělo cenu, protože vůz GT2 už bude vlastně na konci sezóny muzejní kousek. Takže nejlepší řešení je pokračovat se současným vozem i příští rok. Ovšem tým se ještě ohledně dalšího roku nerozhodl.

Když se rozhodne pokračovat, budete pořád s nimi?
V současnosti jsme se o tomhle tématu bavili zatím jen jednou.

Máte v záloze ještě nějaký alternativní plán?

Ne, to nedělám – no jsou zde nějaké soukromé týmy, ale ani zde není moc míst na zbyt. Ale letošní šampionát ještě pořád běží – v půlce listopadu jedeme v Argentině.

Co si myslíte o DTM?
Je to hodně solidně obsazený šampionát a je na vysoké úrovni. Trochu komické je, že se šampionátu účastní pouze dvě značky. O vítězství zde vlastně mohou bojovat jen čtyři auta od jedné značky a čtyři auta od té druhé. Ostatní jen dojíždí závody. Jsou zde dobří jezdci, kdyby měli nová auta, tak jsou úspěšní. To je škoda. I v továrních týmech se soustředí v podstatě jen na dva vozy a u konkurence také jen na dva.

To Vám nevadilo?
Ne, já zde jezdil v roce 2002 a 2003, ale nebyl jsem dost rychlý. V roce 2002 jsem byl párkrát rychlý, ale nedojel jsem do cíle. V roce 2003 se mi už nevedlo vůbec, to jsem jel s rok starým vozem. Řekl jsem si dost! Mě vyhovuje šampionát FIA GT a zde chci zůstat.

Můžete tedy slíbit fanouškům, že v příští sezóně opět pojedete?
Ano, fanouškové si mohou být jistí, že mě příští rok uvidí.
Vytisknout

Diskuze: Wendlinger: Chci zůstat ve FIA GT

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Legge, Katherine

Staré Audi byly rychlejší než staré Mercedesy

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud