Felix Rosenqvist se stává novým testovacím a náhradním jezdcem Mercedesu

iM2, 26. února 2016, 15:36 Google+

Felix Rosenqvist bude v sezoně 2016 novým testovacím jezdcem u Mercedesu. Tento Švéd je úřadujícím mistrem Evropské Formule 3.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Mercedes získává do svých služeb mladíka, čeká ho podobný osud jako Ocona?

Mercedes získává do svých služeb mladíka, čeká ho podobný osud jako Ocona? | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Mercedes si pro sezonu 2016 zavázal úřadujícího mistra Evropské Formule 3. 24 letý mladík tak přebírá post od Estebana Ocona, který pro letošní sezonu dostal u stuttgartské značky stabilní závodní kokpit. "Už delší dobu pěstuji k Mercedesu velmi dobrý vztah a v týmu se cítím velmi dobře," říká Felix Rosenqvist, který už v dorosteneckých kategoriích často využíval náčiní od Mercedesu.

"Samozřejmě to pro mě bude nová zkušenost být testovacím a náhradním jezdcem týmu v DTM. Vloni tuto roli zastával Esteban [Ocon]. Pomáhal závodním jezdcům a sám sebe připravoval na budoucí nasazení v DTM. Když člověk dostane šanci jet v DTM, tak chce být co možná nejlépe připravený. Když to tak vezmeme, tak se pro mě jedná o skvělou příležitost, jak se toho co možná nejvíce o DTM naučit," pokračuje Rosenqvist. 

Týmový šéf Mercedesu v DTM, Ulrich Fritz, dodává: "S Felixem Rosenqvistem pro náš tým získáváme velký talent jako testovacího a náhradního jezdce. Jak důležitá tato role může být ukázalo onemocnění Daniela Juncadelly na finálovém závodu na Hockenheimu 2015. Tehdy za Daniela zaskočil v pátečním tréninku Esteban, Daniel pak naštěstí v sobotu mohl opět sedět v autě."

"Felix prokázal svůj potenciál dvěma vítězstvími na náročné trati v ulicích městské trati v Macau a také vítězstvím Evropské Formule 3. Teď získává šanci v této sezoně sbírat cenné zkušenosti v DTM v našem týmu." My jen dodejme, že Rosenqvist vloni vyhrál v Evropské Formuli 3 hned 13 závodů a získal tak zaslouženě titul.

 

Vytisknout

Diskuze: Felix Rosenqvist se stává novým testovacím a náhradním jezdcem Mercedesu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Molina a Mortara si mění místa

Audi upravilo rozložení jezdců mezi týmy

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud