Po závodě v Zolderu zve Tomáš Enge do Brna

iM2, 19. října 2008, 20:33 Google+

Další zkušenosti a poznatky důležité pro vývoj nového vozu Aston Martin V8 Vantage GT2 nasbíral dnes Tomáš Enge. Devátý závod série FIA Grand Turismo v Zolderu absolvoval s německým střídačem Stefanem Mückem.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge/Mücke

Enge/Mücke | foto: BPA sport marketing, a.s.

Sdílejte článek

Po nezaviněné havárii v prvním kole byli v cíli neoficiálně klasifikováni jako osmí ve třídě GT2 a šestnáctí absolutně. Britský automobil byl stejně jako před dvěma týdny v Nogaru nasazen bez mezinárodní homologace FIA, tudíž patřil do kategorie G2.

Závod posádce opět sloužil jako ostrá zkušební jízda. Tomáš si už včera pochvaloval změny, které technici týmu Aston Martin Racing před belgickým závodem na novém autě udělali. V rámci třídy GT2 zajel Stefan čtvrtý čas. V dnešním závodě Tomáš doplatil na havárii dvou soupeřů, když s jedním z nich následně kolidoval také.

Tomáš Enge: „Po startu, ve výjezdu z první zatáčky, jsem se bohužel dostal ke kolizi dvou soupeřů. Jednomu ze dvou točících se ferrari se nedalo vyhnout, takže z příjemné pozice na roštu byl propad na poslední místo. S rozbitým předkem auta a prasklou pneumatikou jsem totiž musel do boxů. Po rychlé opravě jsem sice mohl pokračovat, nicméně vůz už bohužel nebyl stoprocentní. Hlavně z pohledu aerodynamiky a přítlaku. Se Stefanem jsme se to snažili vynahradit jezdeckým stylem, ale to nemohlo stačit. Z Belgie ovšem přesto odjíždíme spokojeni. Byli jsme výrazně rychlejší než při premiéře v Nogaru a navíc jsme stejně jako ve Francii dojeli do cíle bez jediného technického problému. Tím jsme si splnili naše hlavní cíle. Nyní mě čeká finále mezinárodního mistrovství Česka, kterým bude působivý šestihodinový závod Epilog v sobotu v Brně. S kolegy z týmu Charouz Racing System budeme bojovat o tituly, na Masarykův okruh tedy zvu všechny fanoušky. Jim i sobě přeji příjemné podzimní počasí…“

zdroj: bpa.cz
Vytisknout

Diskuze: Po závodě v Zolderu zve Tomáš Enge do Brna

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge/Mücke

Výrazné zlepšení pro Tomáše Engeho v Zolderu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud