Darren Turner na startu 24h of Spa!

iM2, 20. července 2008, 12:16 Google+

Darren Turner, vítěz závodu 24h LeMans ve třídě GT1 z předešlých dvou let, se postaví na start závodu 24h of Spa. Pojede za tým Gigawave MotorSport, který nasazuje do závodů FIA GT také Aston Martin.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Peter/Simonsen

Peter/Simonsen | foto: DPPI / FIA GT

Sdílejte článek

34 let starý Brit doplní za volantem Aston Martinu DBR9 stále jezdce týmu Philippa Petera a Allana Simonsena. Pro britský tým bude závod v Belgii dalším zastavením při cestě za titulem šampiónů FIA GT. Tým má co napravovat, protože minulý závod na německém Oscherslebenu pro ně skončil předčasně. Posádka stříbrného Aston Martinu musela odstoupit pro problémy s motorem.

Populární „DT“, jak se Darrenu Turnerovi přezdívá, je velice zkušeným jezdcem. Ve voze DBR9 strávil tolik času a najezdil tolik závodních kilometrů, jako nikdo jiný. Aston Martin ho dovezl ke dvěma vítězstvím v LeMans v předešlých dvou letech, což ho předurčuje být výbornou posilou pro tým Gigawave MotorSport.

Andy Thompson, testovací jezdce týmu Gigawave MotorSport, bude i ve Spa působit v roly náhradního jezdce. Tomu se na Oscherslebenu docela dařilo, když s vozem Ascari KZ-1R stáje Team Berlanga dokončil na pódiu ve třídě GT3.

Gigawave MotorSport je jediným britským týmem v hlavní kategorii GT1 a po čtyřech závodech má na svém kontě 15 bodů.
Vytisknout

Diskuze: Darren Turner na startu 24h of Spa!

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

56

Smrž v ostré kvalifikaci osmý

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud