Aston Martin možná připraví vlastní prototyp

Daniel Šupa, 13. června 2008, 22:44 Google+

Britský Aston Martin startuje v nadcházejícím závodě v Le Mans s továrním týmem ve třídě GT1, který však na celkové prvenství pomýšlet za normálních skutečností nemůže. Za rok však může být vše jinak a na startu může stanout nový soupeř továren Audi a Peugeot.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: BPA sport marketing, a.s.

Sdílejte článek

Důležitým faktorem pro kladné rozhodnutí Aston Martinu a stavbu sportovního prototypu kategorie LMP1 je rovnocennost benzínových a dieselových strojů, neboť automobilka se soustředí na sportovně luxusní osobní automobily a s dieselovými motory se zaobírat nehodlá.

Asociace ACO, která pořádá závod v Le Mans uvedla, že hodlá upravit předpisy tak, aby byly benzínovým motorem poháněné vozy stejně konkurenceschopné, jako Audi a Peugeoty, v jejichž útrobách pracují naftové agregáty.

„Pokud bychom se měli pustit do takového dobrodružství, pak jednou ze základních otázek musí být, jestli budeme konkurenceschopní," uvedl ve Francii šéf Aston Martin Racing George Howard-Chappell.

„Diesel pro nás není aktuálně zajímavý a pokud nemůžeme být konkurenceschopní s benzínovým motorem, nepůjdeme do toho."

Žádné rozhodnutí v této věci nebylo učiněno a budoucnost projektu LMP1 je otevřená. V současné době spolupracuje Aston Martin a Prodrive s českým týmem Charouz Racing Systems. Lola nejvyšší třídy je poháněná motore Aston Martin a dosáhla výborného výsledku, když se dokázala kvalifikovat do třetí řady před dieselové Audi.

 

Vytisknout

Diskuze: Aston Martin možná připraví vlastní prototyp

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

56

Gibernau nevyloučil návrat do MotoGP

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud