Peugeot z pole-position, Charouz Racing šestý

iM3, 13. června 2008, 09:40 Google+

Předpokládané se stalo skutečností. Druhé kolo kvalifikačních jízd proběhlo zcela v režii prototypů Peugeot. Francouzská automobilka si pojistila první tři místa na startovním roštu a zcela deklasovala největšího konkurenta z Německa - automobilku Audi.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Villeneuve, Jacques

Villeneuve, Jacques | foto: www.jv-world.com

Sdílejte článek

Z pole-position bude startovat posádka Pedro Lamy, Stephane Sarrazin a Alexander Wurz, tedy piloti se zkušenostmi z Formule 1. O pouhou desetinu vteřiny byla pomalejší posádka Montagny-Zonta-Klien (taktéž bývalí piloti F1). Gene-Minassian-Villeneuve odstartují ze třetího místa.

„Nevím jak rychle může auto jet, ale to kolo bylo zajeté na limitu,“ řekl Sarrazin, jehož čas postavil peugeot se startovním číslem 8 na pole-position. „Když se snažíte jet takto rychle, není to lehké. Musíte být precizní a zajet výborná kola bez jakýchkoliv chyb. Nicméně vůz byl perfektní, měl skvělé vyvážení. Doufám, že i v závodě budeme rychlejší než Audi.“

Nejrychlejší peugeot je o pět vteřin rychlejší, než posádka Capello-McNish-Kristensen na tři roky starém modelu Audi R10. Mezi trojici německých vozu se vklínila stáj Charouz Racing Systém, což je pro českou stáj ohromný úspěch. V první kvalifikačním dni se neprosadila ani do první desítky, teď jí patří šesté místo.
Vytisknout

Diskuze: Peugeot z pole-position, Charouz Racing šestý

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

filippi, luca

Filippi porazil soupeře i časomíru

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud