Drama v Brně vyznělo nakonec pro Maserati

Daniel Šupa, 23. září 2007, 20:32 Google+

BRNO - ZÁVOD; Přestože v Adrii vítězný Aston Martin vedl polovinu závodu, ceny pro vítěze získalo Maserati stáje Vitaphone. O výsledcích se rozhodovalo dokonce v posledním kole.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Montanari/Ramos

Montanari/Ramos | foto: DPPI / FIA GT

Sdílejte článek

Vítěz kvalifikace Bartels na startu zaváhal, čehož využil Karl Wendlinger v Aston Martinu. Rychlejší Bartels se snažil získat vedení zpět do svých rukou, ale při útoku v šestnáctém kole neuspěl a po vletu mimo dráhu klesl za bodované pozice.

V tu chvíli třetí Corvette pilotovaný Hezemansem horkou chvilkou ztratil také. Rakušan na čele zvýšil náskok, ale jeho týmový kolega Sharp nedokázal odolat útoku Ramose, jenž vystřídal Montanariho ve druhém voze Maserati týmu Vitaphone. Ramos nakonec zvýšil náskok v cíli na 17 vteřin. Druhý dojel Aston Martin týmu JetAlliance dvojice Wendlinger / Sharp.

O třetí příčku byl sveden boj až do posledních metrů. Výborně se dařilo na brněnském okruhu znovu Lamborghini stáje Reiter. Koxovi patřila třetí pozice ještě čtyři kola před cílem. Prasklá pneumatika ho však poslala do boxů a mimo stupně vítězů. Třetí místo tak připadlo Playteam Maserati pilotovanému Bertolinim s Piccinim, ale v posledním kole neodolali mohutnému finiši Kumpena se starším Corvette C5R týmu Carsport.

Dnešní výsledek ještě více vyrovnal situaci v čele tabulky průběžného pořadí. Se stejným počtem bodů jsou na prvním místě hned tři jezdci, shodou okolností všechno Italové - Piccini, Bertolini a Biagi.

Tomáši Engemu se ani dnes nedařilo lépe, podrobnější vysvětlení přineseme v samostatném článku.

Klasifikace závodu:

Celkové pořadí

Třída GT1 jezdci:

Třída GT1 týmy:

Třída GT2 jezdci:

Třída GT2 týmy:


Vytisknout

Diskuze: Drama v Brně vyznělo nakonec pro Maserati

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Häkkinen, Mika

Häkkinen a la Rosa potrestáni

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud