Häkkinen a la Rosa potrestáni

Daniel Šupa, 23. září 2007, 19:59 Google+

Trojnásobný šampion F1 Mika Häkkinen a jeho kolega z Mercedesu Daniel la Rosa byli po shlédnutí záznamů pro své dnešní prohřešky potrestáni. Na startovním roštu při finále na Hockenheimringu budou stát o deset míst níže.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Häkkinen, Mika

Häkkinen, Mika | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Häkkinen byl shledán vinným za poškození vedoucího Tomczyka, když ho vyvezl z dráhy na konci cílové rovinky v úvodní fázi závodu. La Rosa dopadl stejně po posouzení jeho doslova bezhlavého bodyčeku vůči vedoucímu jezdci průběžného pořadí Ekströmovi. Němec prohrál souboj v první zatáčce a po výletu mimo dráhu najel přímo do zádě Švédova Audi. Oba skončili mimo tratě.

Häkkinen dostal ještě k tomu finanční pokutu pro předčasné opuštění okruhu, la Rosa se cítí být potrestán neprávem. „Ten trest nechápu. On mne nemusel vytlačit na trávu a já jsem pak stál na brzdách, nemohl jsem kontaktu zabránit."

Je pravdou, že Ekström svému soupeři místo na výjezdu neponechal, ale vzhledem k tomu, že další zatáčka by byla výhodnější pro la Rosu, nedalo se čekat, že mu bývalý šampion DTM ponechá vnitřní stranu. Navíc brzdová světla hovoří jasně o tom, že jezdec Mercedesu až tak pravdu o brzdách nehovoří.

Zatímco útok la Rosy nemá s fair-play nic společného, kontakt Häkkinena s Tomczykem byl podle našeho názoru závodní kolizí. Fin nesporně přecenil rychlost svého vozu a naopak podcenil brzy na špinavé straně dráhy. Jeho útok však neměl likvidační příznaky, které spíše vykazovaly souboje Mathiase Laudy, který však potrestán nebyl...

 

Vytisknout

Diskuze: Häkkinen a la Rosa potrestáni

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Ullrich - Ekström

Audi si za vyklizením dráhy stojí

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud