Brno: Bobbi a Biagi opět vítězně

ar1, 1. června 2003, 10:17 Google+

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Vedoucí posádka průběžného pořadí seriálu FIA GT získala své v pořadí již 4. vítězství v řadě na brněnském automotodromu. V dnešním tříhodinovém vytrvalostním závodě zvítězila přesto, že vezla navíc 100 kg závaží v důsledku handicapového pravidla pro vítěze. Na druhém místě skončil černý vůz Lister Storm s posádkou Piccini a Deletraz. Třetí místo získala další posádka týmu BMS Scuderia Italia Cappellari a Gollin.

Vítěz kvalifikace Jean Marc Gounon neponechal nikoho na pochybách o tom, kdo je o tomto víkendu nejrychlejším jezdcem. Po spolehlivém startu dopřál vozu Saleen S7-R slušnou porci otáček a každým kolem se výrazně vzdaloval svým pronásledovatelům. Za Gounonem jezdil Campbell-Walter, Bobbi, Hezemans, Gollin, Piccini, Alliot, Peter, Chaves a Erdos. Před 1. zastávkou v boxech měl žlutý speciál náskok přes 20. sekund. Ve slabší skupině N-GT sváděl pěkný souboj Stephane Ortelli s vozem Porsche a Andrea Bertolini, který do té doby vedl se svým F330M. Porsche bylo překvapivě rychlejší na konci cílové rovinky, ale ta nebyla dostatečně dlouhá pro úspěšný předjížděcí manévr. Přesto se po několika pokusech podařilo Ortellimu v 1. zatáčce Ferrari na brzdy porazit a okamžitě se začal vzdalovat.

Ve 20. kole postihl nejlepší vůz Chrysler Viper pilotovaný Hezemansem defekt pravé zadní pneumatiky a plášť roztrhal karosérii na kusy. Přesto posádka po úpravách v závodě pokračovala. Výhodu získaného času v boxech tým Konrad Motorsport prohospodařil a když zkušený Franz Konrad, navíc s problémy, z boxu vyjel, patřila žlutému vozu až pátá pozice! Díky tomu, že také do té doby druhá posádka Campbell-Walter / Kinch měla v boxech problémy, Bobbi a Biagi se ujali vedení se 30 vteřinami náskoku. Na druhé místo se díky skvělé práci v boxech dostali týmoví kolegové vedoucí dvojice Cappellari a Gollin, které tvrdě stíhal Nathan Kinch s vozem Lister Storm.

Zatímco vedoucí Ferrari udržovalo konstantní náskok, Kinch, hnaný snahou o znovunabytí druhé pozice, jezdil velice rychlá kola. Po pěkném a čistém souboji se skutečně ve 45. kole probojoval před Cappellariho, ale ze stíhací jízdy vedoucího Ferrari nic nebylo. Kinch chyboval a vyjel do záchytné zóny. Ztráta 20 vteřin znamenala propad na 6. pozici, ale po velkém úsilí vrátil vůz Campbell-Walterovi alespoň na místě 4.

Další vydařené střídání u vedoucí posádky jí vyneslo drtivý náskok 40 vteřin. Podobně se dařilo tentokrát i u týmu Lister Racing a na druhou pozici se dostal druhý vůz pilotovaný v závěru opět Piccinim. Na posledním pódiovém místě jezdil Gollin. V 67. kole prudce zpomalil Franz Konrad a jejich Saleen se opět potýkal s problémy. Tradiční obrázek byl k vidění i dnes. Rychlý vůz v boxech před koncem závodu a se zvednutou kapotou...

Jamie Campbell-Walter bojoval o pódia jako lev a bezmála dvouminutovou ztrátu snížil na 34 vteřin na vítěze. Za třetím Gollinem zaostal o pouhých 3,7 vteřiny! Až na cílovou čáru trval souboj o 2. místo, ale Piccini útokům Gollina odolal. „Jsem velmi šťastný z našeho dalšího vítězství, ale musím podotknout, že Jemie měl obrovskou smůlu. Pokud by totiž neměl Nathan problémy s olejem na trati a smykem, vyhráli by. Neměli jsme dnes nejrychlejší vůz, ale soupeři chybovali, a tak jsme zvítězili,“ řekl vítězný Bobbi.

Skupinu N-GT vyhrála s přehledem posádka Ortelli / Lieb s vozem Porsche 996 týmu Freisinger Motorsport před dvěma Ferrari posádek Bertolini / De Simone a Davies / Mullen. Úspěchem skončil dnešní závod také pro český tým Menx, když jezdci Enge a Pergl získali první body za 5. místo ve skupině a celkově obsadili 13. pozici.


Výsledky 4. závodu v Brně:
1. Biagi / Bobbi (Ferrari 550 Maranello) 3:01:47,256 hod
2. Deletraz / Piccini (Lister Storm) +31,056 s
3. Cappellari / Gollin (Ferrari 550 Maranello) +31,185 s
4. Campbell-Walter / Kinch (Lister Storm) +34,808 s
5. Bryner / Calderari / Livio (Ferrari 550 Maranello) +1:43,548 s
6. Verdon-Roe / Zadra (Lister Storm) +1 kolo
7. Amorim / Chaves / Ramos (Saleen S7-R) +3 kola
8. Ortelli / Lieb (Porsche 996 GT3-RS) +3 kola
9. Bertolini / De Simone (Ferrari 360 Modena) +3 kola
10. Davis / Mulen (Ferrari 360 Modena) +3 kola


Hlavní věž Masarykova okruhu v Brně

Další fotografie zvěřejníme v brzké době nebo si je také budete moci prohlédnout v naší připravované fotogalerii.

Foto: Petr Zelinka a Jan Stropek

Vytisknout

Diskuze: Brno: Bobbi a Biagi opět vítězně

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

MENX: Česko - Nejlepší výsledek sezóny - anotační foto

MENX: Česko - Nejlepší výsledek sezóny

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud