Vyřazovací testy již tuto neděli

Daniel Šupa, 31. května 2003, 01:43 Google+

S blížícím se termínem jubilejního 80. ročníku legendárního závodu 24 hours du Le Mans finišují přípravné práce na vozech i ladění smluv mezi týmy, jezdci, sponzory a jejich partnery. První měření sil proběhne v neděli 4. května.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Půjde o velmi důležité testy, a to především pro týmy, které nepatří mezi favority, neboť kapacita tratě je omezena na 50 vozů (25 prototypů a 25 vozů kategorií GT). A o těch, kteří se závodu skutečně zúčastní se bude rozhodovat právě tuto neděli.

V letošním roce se objeví mimo jiné debutující konstrukce Reynard Cosworth ve třídě LMP 900, o které jsme vás již informovali. Pohonnou látkou totiž nebude žádné klasické palivo, ale ekologická směs bio-acetaldehydu. V nejsilnější třídě LMP 900 si odbude premiéru očekávaný prototyp Lister Storm.

Ve třídě GTS se objeví premiérově Pagani Zonda, poháněný motorem Mercedes. Novinky se vztahují také na piloty, neboť ti, kteří dosud v legendárním závodu nestartovali, budou tuto neděli pod přísným dohledem komisařů dokazovat, že není důvodu, proč by se neměli závodu zúčastnit.

Nedělní kvalifikaci musí absolvovat všechny týmy, a to i s rezervními vozy.
Vytisknout

Diskuze: Vyřazovací testy již tuto neděli

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Nürburgring: Albers podruhé, Mercedes potřetí - anotační foto

Nürburgring: Albers podruhé, Mercedes potřetí

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud