Aston Martin zazářil v kvalifikaci

Daniel Šupa, 22. října 2005, 21:18 Google+

Zhuhai, kvalifikace: Ruský tým Russian Age nasadil v Turecku poprvé svůj Aston Martin DBR9 a Christophe Bouchut s ním přesvědčivě vybojoval první místo na startu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Bouchut/Fomenko/Vasilijev

Bouchut/Fomenko/Vasilijev | foto: DPPI / FIA GT

Sdílejte článek

Podle předpokladů byla dráha rychlejší v první kvalifikaci, kterou vyhrál s náskokem 6 desetin vteřiny právě Bouchut. Druhý nejrychlejší čas vybojoval na sluncem zalité dráze Pedro Lamy s Ferrari F550M stáje Larbre.

Třetí čas patřil dalšímu Ferrari, tentokrát stáje G.P.C. Vedle něj se zítra postaví jediná Corvetta stáje GLPK Racing. Favorizovaná Maserati se seřadila na páté až deváté pozici, když se mezi ně vklínil Saleen týmu Franze Konrada.

Problémy se opět nevyhýbají týmu Lister Racing. Po explozi jedné z kotoučových brzd ve včerejším volném tréninku pracoval tým mechaniků celou noc, ale až pro druhou kvalifikaci stihl vůz Lister Storm zprovoznit. Naměřený čas však stačí až na nejhorší pozici startovního roštu.

Jak v první kvalifikaci tým Russian Age zářil, tak si ve druhé zajistil ostudu, když Vasiliev nezvládl britský vůz a narazil do svodidel. Kvalifikace byla červenými praporky přerušena, ale vše by mělo být pro zítřejší závod opět v pořádku.

Pomyslnou první řadu třídy GT2 si opět zajistily posádky stáje GruppeM, třetí čas třídy získalo Porsche stáje Ebimotors.

Zhuhai, výsledky kombinované kvalifikace:


Foto: DPPI / FIA GT

Vytisknout

Diskuze: Aston Martin zazářil v kvalifikaci

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Kristensen, Tom

Prohlášení jezdců a týmů po kvalifikaci

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud