Suverénní Porsche vyzývá na souboj Lotus

Daniel Šupa, 22. října 2005, 13:30 Google+

Ve třídě N-GT nemá v letošní sezoně Porsche vážného konkurenta. V Číně se o vyrovnaný souboj s německými vozy pokusí Lotus Exige 300RR GT.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: DPPI / FIA GT

Sdílejte článek

O Nasazení jediného vozu se postarala dvojice závodních stájí Proton R3 a Amprex. Vůz je odvozen ze silniční verze Lotus Elise a dosud startoval v japonském šampionátu vozů GT.

Lotus údajně disponuje "pouhými" 400 koňskými silami, přičemž Porsche 911 GT3 RSR deklaruje 480 koní. Na první pohled jasnou záležitost by však měl změnit poměr váhy, Lotus je výrazně lehčí. Jeho piloty jsou pro čínský závod Tengku Djan Ley a Paul Stokell.

"Ve startovním poli je řada silnějších vozů, ale Lotus je známý vynikajícími jízdními vlastnostmi a u Exige 300RR tomu není jinak, vyvážení je vynikající," říká šéf Proton R3 Khaidi Kamaruddin.
 
Přímé srovnání však pro Lotus zatím dobře nedopadá. Na nejrychlejší Porsche týmu GruppeM ztrácel ve svém nejlepším kole kolem šesti vteřin.

Lotus Exige však není jediným netradičním vozem startovního pole. Ustálené vody slabší skupiny N-GT se snaží rozvířit i vozy Vertigo Streiff a Spyker C8.


Foto: FIA GT / DPPI

Vytisknout

Diskuze: Suverénní Porsche vyzývá na souboj Lotus

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

Česko najlepšie pred kvalifikáciou!

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud