Maximilian Götz v roce 2015 za Mercedes v DTM

iM2, 29. ledna 2015, 18:09 Google+

Maximilian Götz se letos může těšit na přestup z GT závodů do DTM. Základem jeho angažmá byly úspěšné testy s týmem Mercedes.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
di Resta, Paul

di Resta, Paul | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Sdílejte článek

Maximilian Götz v roce 2015 posílí kádr Mercedesu v DTM. Jezdec tak přechází po čtyřech úspěšných letech v zákaznickém programu Mercedesu v GT závodech do Mercedes AMG C-Coupé. 28letý Němec má s vozem DTM zkušenosti již z dřívějška. Už v září 2013 totiž testoval s autem Mercedesu pro DTM na Lausitzringu odměnou za své úspěchy v GT závodech s SLS AMG GT3. V prosinci 2014 si vyzkoušel aktuální vůz pro DTM ve španělském Jerezu de la Frontera. 

Mezi lety 2011 a 2014 startoval Götz v 82 závodech s SLS AMG GT3. Celkem dokázal získat 32 vítězství, 32 podií a 60 TOP10 umístění. V roce 2014 vyhrál s SLS AMG GT3 mistrovský titul v Blancpain Sprint Series. O rok dříve vyhrál slavnou 24 hodinovku ve Spa-Francorchamps a 1000 kilometrový závod na Nürburgringu. V roce 2012 vyhrál šampionát v GT-Masters. Nejedná se tedy o žádného nezkušeného jezdce.

U Mercedesu má podpora mladých talentů dlouhou tradici. S monoposty poháněnými motory Mercedes-Benz sbírali úspěchy ve Formuli 3 jezdci jako úřadující mistr světa F1, Lewis Hamilton, čtyřnásobný mistr světa, Sebastian Vettel, a nebo nejmladší vítěz závodu DTM, Pascal Wehrlein. Od doby, co Mercedes představil svůj zákaznický program v GT vozech se mu tak naskytla další možnost vyhledávání talentů. 

"Ten moment, když jsem se dozvěděl, že v nadcházející sezoně budu moci jezdit v DTM, byl tím, na který ještě dlouho nezapomenu. Je to opravdu skvělý pocit, vědět, že moje úspěchy, kterých jsem v rámci AMG Customer Sports Programms v uplynulých letech dosáhl v různých týmech, byly neustále pozorně sledovány odpovědnými lidmi za motorsport u Mercedes-Benzu," říká Maximilian Götz

"Ukazuje to také, že zákaznický program může být skvělým odrazovým můstkem a jak velká je zde kvalita závodníků. Pro mě se jedná o naplnění snu! Budu dělat vše pro to, abych byl úspěšný také v DTM. Je mi ale také jasné, že se toho v následující sezoně budu muset hodně naučit. Teď už se těším na první testy a spolupráci s novým týmem. Vše ostatní se pak ukáže na Hockenheimu," dodal Götz.

"Vřele vítáme Maximiliana Götze pro rok 2015 v našem DTM týmu. Max s SLS AMG GT3 v uplynulých letech dosáhl na mnohs úspěchů. Díky těmto výkonům si zaslouží šanci postavit se na start v DTM. Naše značka už mnoho let podporuje mladé talenty v motorsportu. Kromě našeho angažmá ve Formuli 3 nabízí náš zákaznický program Mercedes AMG další možnost podpory mladých jezdců," říká Toto Wolff, sportovní šéf Mercedesu.
Vytisknout

Diskuze: Maximilian Götz v roce 2015 za Mercedes v DTM

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Wittmann, Marco

S Wittmannem o jeho snové, mistrovské sezoně

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud