Z první řady Mercedesy

Daniel Šupa, 29. dubna 2006, 14:39 Google+

Lausitzring – kvalifikace; V dnešní kvalifikaci nebylo Audi Mercedesu daleko, ale přesto na pole position nedosáhlo. Green kontroloval situaci a v samém závěru svoje průběžné pole potvrdil.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Green, Jamie

Green, Jamie | foto: dtm.de

Sdílejte článek

První díl kvalifikačního klání se uskutečnil na suché trati, ale chladné počasí panovalo v Německu i dnes. Od začátku bylo jasné, že Mercedes je opět ve výborné formě a svědčilo o tom i šest vozů s trojcípou hvězdou ve znaku v rozhodující Top8, která bojovala ve druhé části o nejlepší postavení na startu zítřejšího závodu.

Všichni čtyři jezdci letošních Mercedesů svoji povinnost splnili, naopak u Audi neuspěl Tomczyk a přes velkou snahu a na hraně jezdící Frentzen, které překonali s loňskými Mercedesy Alesi a Margaritis.

„Být mezi deseti nejlepšími není špatné, ale přirozeně nejsem spokojený, že jsem se mezi finálovou osmičku nedostal. Nastavení nebylo špatné, ale byl to kompromis mezi nastavením pro sucho a mokro, pole je velmi vyrovnané a lepší čas jsem zajet nedokázal. Musíme do zítra na voze zapracovat,“ prohlásil hned po vystoupení z vozu Heinz Harald Frentzen.

Pro druhou část kvalifikace nastala jiná situace, objevily se dešťové kapky a trať byla velmi brzy vlhká a kluzká. O nejlepší čas se od začátku přetahovali Green a Kristensen. Schneider ani Häkkinen nedokázali svého kolegu z Mercedesu zpočátku překonat.

Závěr však přinesl dramatický boj o první místo na startu. Nejprve překvapil Mattias Ekström, kterého následně překonal Häkkinen. Green ale svoje předchozí vedení kontroloval a po průjezdu fotobuňkou se radoval ze svého čtvrtého pole position.


Foto: dtm.de

Vytisknout

Diskuze: Z první řady Mercedesy

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Schneider, Bernd

Schneider pokoril chladnú trať

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud