Istanbul: Maserati nezastaví žádné závaží

Karel Bařina, 18. září 2005, 16:40 Google+

Vítězí Bartels se Scheiderem, Maserati bez problémů bere první tři místa. Bertolini s Wendlingerem předvedli další stíhací jízdu a dostali se i před Deletraze a Picciniho na Ferrari.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Bartels/Scheider

Bartels/Scheider | foto: DPPI / FIA GT

Sdílejte článek

Italská posádka s Ferrari 575 Maranello nedokázala využít pole-position a propadla se až na čtvrté místo. Vozy Maserati byly k nezadržení. Na druhé místo se navíc probojovali  Babini s Biagim a double tak získala stáj Vitaphone. Bertolini s Wendlingerem z týmu JMB s metrákovým hmotnostním hendikepem se znovu ukázali jako největší bojovníci, když se na stupně vítězů protlačili bezchybnou jízdou až ze čtvrté řady na startu. Díky tomu dál vedou průběžné pořadí, mezi týmy drží prvenství Vitaphone.

Mírně si během závodu polepšila i německá posádka Longin/Kumpen/Hezemans s Chevrolet Corvette. Se svým Maserati se trápila druhá posádka JMB s Peterem, Pillonem a domácím závodníkem Artramem. Propadli se až za dva vozy GT2 a celkově skončili devátí. Konkurenceshopnost dnes chyběla i ruskému týmu s modrým Ferrari Maranello. Závod nedokončil ani jeden z vozů Saleen.

Na mimořádně záludnou istambulskou trať si těžko zvykaly česká a slovenská posádka s Porshe 996 ve třídě GT2. Tým Jana Vonky dojel třináctý celkově, pátý ve své třídě. Konopka s Emilianim přijeli o minutu a jednu pozici později.

Výsledková listina závodu na stránkách FIA GT
Průběžná pořadí jezdců, týmů a značek v obou třídách

Foto: Auto News Network

Vytisknout

Diskuze: Istanbul: Maserati nezastaví žádné závaží

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Ekström, Mattias

Lausitz: Ekström tesne pred Paffettom

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud