V Indianapolisu druhým jezdcem Rahalova týmu Vasser

ar1, 26. dubna 2003, 13:46 Google+

V 87. ročníku 500 mil Indianapolisu bude druhý vůz týmu Bobbyho Rahala řídit veterán americké formule Jimmy Vasser. Ve čtvrtek (24.4.2003) to oficiálně prohlásilo vedení týmu Rahal Racing. Vasser bude řídit vůz č. 19 Rahal/Letterman Racing Dallara/Honda/Firestone.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Vasserovým týmovým kolegou bude pravidelný týmový jezdec letošní sezony Kenny Brack. Vasserův šéfmechanik bude Jim Prescott.

Vasser se bude účastnit až posledního kvalifikačního dne, protože v době, kdy se pojede první kvalifikace bude závodit v Německém Lausitzringu při německé Grand Prix vozů Champ Car.

Pro Vassera bude tento návrat nejen k týmu Bobbyho rahala, ale také k motoru Honda, se kterým vyhrál poprvé mistrovství CART v roce 1996.

“Jsem rád, že jsme se nakonec opět dohodly, protože si Jimmiho nesmírně cením jako osobu, ale také jako jezdce“, dodal vítěz 500 mil Indianapolisu 1986 a šéf týmu Bobby Rahal. Loni jsme byli s Jimmim také v šanci na vítězství, ale nešťastná převodovka nám tuto radost překazila. Letos máme opět šanci, navíc s Kennym je tým velmi silný“.

Jimmy Vasser, kterému je letos 37 roků startoval v Indy již sedmkrát, z toho pokaždé v posledních třech letech. Jeho nejlepší umístění bylo v roce 1994 a 2001 na 4. pozici.

“Zúčastnit se závodu v Indianapolisu je již velmi zvláštní a navíc ve spojení s týmem B. Rahala tento pocit ještě více zvyšuje, Mám na Bobbyho tým mnoho šťastných vzpomínek, se kterými se k němu vždy rád vracím“, dodal Vasser. “Samozřejmě měli bychom větší kvalifikační šance na dobrou pozici na startu, kdybych mohl jet full time kvalifikaci. To ale bohužel není možné, protože musím odjet závod v Německu“.
Vytisknout

Diskuze: V Indianapolisu druhým jezdcem Rahalova týmu Vasser

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

R. Gordon nahradí v Indianapolisu zraněného Franchittiho - anotační foto

R. Gordon nahradí v Indianapolisu zraněného Franchittiho

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud