PK Racing a Mika Salo se připravují na testy

Daniel Šupa, 11. ledna 2004, 18:42 Google+

Finský expilot Formule 1 se představí v týmu PK Racing při testech v Laguna Seca na konci ledna.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Salo se připojil k týmu na poslední 4 závody loňské sezony a hned patřil mezi nejúspěšnější jezdce. Dosáhl dvou umístění v Top5 a při druhém startu v seriálu Champ Car skončil v Miami na třetím místě. Test se uskuteční 26 a 27 ledna.

„Opravdu se po několika měsících těším na návrat do závodního vozu. Trávit čas s mojí rodinou bylo velmi příjemné, ale je čas vrátit se k práci a soustředit se na šampionát. Navážeme tam, kde jsme loni skončili,“ těší se na novou sezonu finský pilot a dodává, že jeho vůz Lola s motorem Ford Cosworth měl v závěru roku potenciál být vozem vítězným.

Russ Cameron, generální ředitel týmu PK Racing, je přesvědčen o tom, že lednové testy budou velmi důležité, ne-li rozhodující. Vzpomíná, jak byl před rokem právě začátek sezony těžkým, neboť měli nezkušeného jezdce a v šampionátu teprve začínali.

„Letos to bude jiné. Celý rok jsme profesionalizovali tým a máme jezdce s bohatými zkušenostmi, který je chtivý vítězit. Brzký začátek s testy nám dá velkou výhodu v blížící se sezoně, která bude stejně vyrovnaná, pokud ne ještě více,“ prohlásil Cameron.

Tým PK Racing je vlastněný Craigem Pollockem a Kevinem Kalkhovenem. Mika Salo pojede opět s šasi Lola a motorem Ford Cosworth. Vůz je obouván pneumatikami Bridgestone.


Foto: Archiv

Vytisknout

Diskuze: PK Racing a Mika Salo se připravují na testy

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Werner střídá Herberta - anotační foto

Werner střídá Herberta

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud