DTM: Mercedes chtěl pokračovat ve spolupráci s Rosenqvistem, Švéd však dal přednost Formuli E

iM4, 26. ledna 2017, 20:39 Google+

Felix Rosenqvist vloni nahradil v DTM Estebana Ocona a svými výsledky udělal dojem na šéfy Mercedesu. Není se pak čemu divit, že si stuttgartská značka chtěla zajistit služby rychlého Švéda i pro letošní sezonu. Nakonec je však všechno jinak...

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Felix Rosenqvist

Felix Rosenqvist | foto: Ondřej Laušman / iMotorSport.cz / INCORP images

Sdílejte článek

"Felix nás vloni ohromil a opravdu jsme s ním chtěli spolupracovat i letos. Vzhledem k tomu, že se mu však vydařil úvod sezony Formule E, kde by mohl bojovat o nejvyšší příčky, jsme se vzájemně domluvili, že by nedávalo smysl nastupovat v obou šampionátech. Felixe však budeme nadále sledovat," prozradil šéf Mercedes-AMG DTM Ulrich Fritz.

Formule E a DTM se kryjí ve dvou podnicích a ačkoliv se šampionátu elektrických monopostů účastní i Maro Engel, který byl dnes oficiálně jmenován jezdcem Mercedesu v DTM, podle Autosportu by se měl Němec soustředit právě na DTM.

"Domluvili jsme se společně s Mercedesem, že by prostě nedávalo smysl účastnit se v této fázi mé kariéry jak DTM, tak i Formule E. Obě série se kryjí ve dvou případech a já se chci soustředit pouze na jeden šampionát. DTM mě hodně naučilo a musím říct, že jsem si užíval každou vteřinu v šampionátu," řekl Rosenqvist.

Rosenqvist je navíc pro letošní sezonu spojován i se závody v kokpitech vozů GT3, či LMP2, sám však nechtěl tyto možnosti okomentovat.

Vytisknout

Diskuze: DTM: Mercedes chtěl pokračovat ve spolupráci s Rosenqvistem, Švéd však dal přednost Formuli E

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Young driver test Jerez

DTM: Mercedes oznámil jezdeckou sestavu, po sedmi letech se vrací Engel

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud