Wickens už se těší: Mortara posune Mercedes dopředu

iM2, 17. listopadu 2016, 22:10 Google+

Robert Wickens si je jistý tím, že Edoardo Mortara bude u Mercedesu úspěšný. Oba dva byli už v minulosti jednou týmovými kolegy - v roce 2008 ve Formuli 3.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Robert Wickens před Edoardo Mortarou na Nürburgringu

Robert Wickens před Edoardo Mortarou na Nürburgringu | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Sdílejte článek

Jak už víme, Edoardo Moratara po letošní sezoně skončil u Audi a míří k Mercedesu. Po šesti letech u inglostadtských jej čekají stuttgartští. Jedním z jeho týmových kolegů velmi pravděpodobně bude Robert Wickens. Velmi pravděpodobně proto, že Mercedes kromě Mortary ještě další jezdce nepotvrdil. "Mnoho lidí neví, že jsme byli s Edem během poloviny sezony, kterou jsem v roce 2008 strávil ve Formuli 3, týmovými kolegy," prozrazuje Robert Wickens. Oba jezdci tehdy jezdili za francouzský tým Signature. 

"Z tohoto času vím, jak je rychlý," dodává Kanaďan. Mortara v sezoně 2008 obsadil v F3 druhou příčku za loňským vítězem Le Mans, Nicem Hülkenbergem, který aktuálně jezdí ve Formuli 1 už několikátou sezonu pro tým Force India a od příštího roku přechází do Renaultu. Wickens se tehdy zúčastnil pouze sedmi z deseti závodních víkendů a obsadil až 15. místo. Jeden závod ale dokázal vyhrát. Dle Roberta je Edoardo opravdovým týmovým hráčem.

img-responsive

Edoardo Mortara bude podle Roberta Wickense velkou posilou pro Mercedes | foto: Lotus F1 Team

"Je skvělým posilněním našeho týmu. Před každou sezonou musíme vždy vyplňovat dotazník, ve kterém jde o to, kdo bude největšími kandidáty na titul. Od každého výrobce musíme vybrat jednoho jezdce a v uplynulých třech letech jsem svůj křížek u Audi dal právě u Edoarda. Je jedním z nejlepších pilotů v DTM a jsem si jistý, že náš tým posune dopředu," pokračuje Wickens.

Jeho budoucnost u Mercedesu ale zatím nebyla oficiálně potvrzena. Je ale nepravděpodobné, že by Mercedes neměl zájem o jezdce, který pro ně letos získal nejvíce bodů. Rok 2016 byl v DTM nejúspěšnější sezonou jak pro Wickense, tak i Mortaru. Wickens dokázal vyhrát dva závody a celkově obsadil čtvrtou příčku jako nejlepší jedec na Mercedesu. Mortara dokázal vyhrát pět závodů, což je ze všech jezdců nejvíce. Titul mu unikl ve prospěch pilota BMW, Marca Wittmanna.

Vytisknout

Diskuze: Wickens už se těší: Mortara posune Mercedes dopředu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Vozy Ford GT ve WEC provozuje tým Chip Ganassi UK Racing

Bahrajn: Ford pojede s restrikcemi

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud