Auer: Formule 1 stále zůstává mým cílem

iM2, 22. června 2016, 13:10 Google+

Pascal Wehrlein by mohl být jakýmsi vzorem pro Lucase Auera. Rakušan sní o tom, že by pro něj DTM mohlo představovat odrazový můstek pro budoucí kariéru ve Formuli 1. Aktuálně se ale plně soustředí na DTM.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Lucas Auer letos získal svůj premiérový triumf v DTM

Lucas Auer letos získal svůj premiérový triumf v DTM | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Sdílejte článek

Pilot Mercedesu, Lucas Auer, vidí DTM jako pouze mezizastávku ve své kariéře. 21letý Rakušan doufá, že se díky dobrým výsledkům v DTM může doporučit pro další úkol, který by pro něj představovala Formule 1. "Formule 1 byla, je a stále bude mým cílem," říká Lucas Auer pro 'ServusTV'. Jen připomeňme, že Lucas zkraje června vyhrál na německém Lausitzringu svůj první závod v DTM. 

Synovec někdejšího pilota ve Formuli 1, Gerharda Bergera, ale moc dobře ví, že jen sporadické úspěchy nestačí k tomu, aby byl zajímavý pro týmy z jiných závodních sérií. "Vím, že na Formuli 1 nebo něco jiného nemohu myslet, dokud nebudu bojovat o šampionát. Proto se plně soustředím na DTM. Snažím se dojít s Mercedesem nahoru a nechci se nechat rozptylovat různými sny."

img-responsive

V nováčkovské sezoně se Auerovi v DTM moc nedařilo | foto: www.dtm.de

To, že je cesta z nižších formulových sérií přes DTM do Formule 1 možná, to v nedávné minulosti dokázal Pascal Wehrlein, dříve pak například Paul di Resta. A nejen proto je šampion DTM z loňského roku pro Auera příkladem. "Ve svém prvním roce v DTM byl v šampionátu poslední a pak udělal velký skok. Každý, kdo se stal velkým, měl těžký rok." Auer má ale veškeré předpoklady pro to, aby jeho hvězda dále stoupala. Ve své premiérové sezoně kromě pole position na Nürburgringu 2015 nepřitáhl moc pozornosti a v celkovém pořadí byl až 23., tedy na předposledním místě.

Letos Lucas sezonu také nezačal zrovna slavně, ale na Lausitzringu přišel velký průlom. Jeho cílem pro další body je konstantně získávat body. "To je stále to nejdůležitější, co vede k šampionátu. Jestli to teď bude 25 nebo 1 bod - občas má člověk horší a občas lepší víkendy. Ale já chci být stále na bodech," zakončil Auer.

Vytisknout

Diskuze: Auer: Formule 1 stále zůstává mým cílem

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Acura NSX 4-Motor EV Concept

Elektřinou poháněná Acura NSX se chystá na Pikes Peak

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud