Mercedes vloni v létě zvažoval odchod z DTM

iM2, 2. března 2016, 14:39 Google+

Šéf sportovního oddělení Mercedesu, Toto Wolff, prozradil, že značka minulý rok v létě zvažovala svoje další setrvání v DTM. Teď však ujišťuje, že už je projekt dlouhodobý.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Mercedesy jsme letos už v DTM nemuseli vídat

Mercedesy jsme letos už v DTM nemuseli vídat | foto: www.dtm.de

Sdílejte článek

I v sezoně 2016 uvidíme v DTM tři značky - Audi, BMW a Mercedes. To však není samozřejmostí, protože Toto Wolff teď prozradil, že stuttgartská značka zvažovala svoje setrvání v závodech cestovních vozů. "Program DTM byl v létě [2015] podroben zkoumání. Kritické nahlížení bylo opravněné.

Bylo třeba si ujasnit, jestli za investované peníze dostáváme odpovídající protihodnotu," tím zřejmě Wolff naráží na turbomotory, které měly být zavedely v DTM od sezony 2017. Jenže vysoké náklady nakonec vedly k tomu, že minimálně pro příští sezonu byl tento návrh smeten ze stolu.

Toto se netají tím, že tato skutečnost byla jedním z rozhodujících prvků pro to, aby Mercedes v DTM zůstal. "Ano, nechtěli jsme udělat chybu s tím, že bychom si vynutili motor, který pro tuto sérii ještě není relevantní," říká Rakušan. Ten již dříve dával najevo, že není přesvědčen o tom, že by s novými motory vzrostla v DTM zábava.

img-responsive

Mercedes teď považuje DTM za dlouhodobé téma | foto: www.dtm.de

Aktuálně se ale zdá, že nové motory jsou definitivně pryč, čím je zažehnán i odchod Mercedesu z DTM. Alespoň to 44 letý manažer slibuje: "Téma DTM považujeme teď za dlouhodobé." Jen doplňme, že v DTM se i nadále používají 4,0l atmosferické motory V8.

Vytisknout

Diskuze: Mercedes vloni v létě zvažoval odchod z DTM

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Wittmann, Da Costa a Blomqvist si vyměnili barevná schémata svých aut

BMW ukázalo zbarvení svých letošních M4 DTM

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud