Mercedes zastavil vývoj nového motoru pro DTM

iM2, 1. října 2015, 21:50 Google+

Plánované nasazení turbo motorů do Deutsche Tourenwagen Masters od sezony 2017 se zřejmě může dočkat odložení, blokuje jej totiž Mercedes AMG.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Mercedes zastavil vývoj nového motoru, v DTM ale chce setrvat

Mercedes zastavil vývoj nového motoru, v DTM ale chce setrvat | foto: Daimler AG

Sdílejte článek

Tři značky, které se v DTM prezentují, se v minulosti shodly na tom, že by od sezony 2017 používaly dvoulitrové čtyřválce s turbem. Sezona 2016 by tak měla být poslední pro aktuální V8. Nové jednotky by měly produkovat kolem 650 koní, což je takřka o 200 více než ty současné. 

Nicméně dle německého Auto Motor und Sport Mercedes AMG zablokoval vývoj nového motoru, na jednání s Audi a BMW mělo být dohodnuto odsunutí jeho nasazení až na rok 2019. Toto Wolff, šéf Mercedes Motorsport, obhajuje toto rozhodnutí, které bylo učiněno z důvodu vysokých vývojových nákladů.

"Věříme, že hodnota zábavy v DTM nebude zavedením nového motoru nijak signifikantně změněna, nicméně náklady budou, a to je důvod, proč se s oběma dalšími výrobci snažíme o alternativní scénář," řekl Wolff.

Jeden člověk obeznámený se situací řekl, že vývojový proces je v pokročilé fázi a dle něj není pravděpodobné, že by náklady nějak výrazně vzrostly. To podporuje nejrůznější (dosti divoké) zvěsti o tom, že Mercedes přemýšlí o odchodu z DTM a oddálením nasazení nových motorů chtějí stuttgartští dosáhnout toho, aby už nové motory nemusely vyvíjet, ale na druhou stranu "upotřebili" nově představený model

Toto Wolff s tím samozřejmě rezolutně nesouhlasí: "Mercedes chce zůstat v DTM a společně s dalšími výrobci sérii přidat novou vizi." Zdržení ve vývoji nových motorů také oddaluje příchod nové série “Class One”, která má vzniknout jakousi fúzí DTM, japonských Super GT a amerických IMSA. Očekávalo se, že první společný podnik by mohl být právě někdy v roce 2017.

Vytisknout

Diskuze: Mercedes zastavil vývoj nového motoru pro DTM

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Mattias Ekström letos třetí titul zřejmě nezíská...

Ekström: Reálnou šanci na titul už nemám

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud