Audi se nelíbí navážení ostatních jezdců do Greena

iM2, 6. července 2015, 22:21 Google+

Dieter Gass, šéf Audi pro DTM, řekl, že chování ostatních jezdců, které se dostalo na Norisringu Jamiemu Greenovi, je nepřijatelné. Ve druhém závodu dostal vedoucí jezdec tabulky po četných kolizích defekt. Před víkendem na Norisringu měl Brit skvělou bilanci - 3 vítězství ze 4 závodů. Ale na městské trati to byl obtížný víkend pro celou Audi.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Green, Jamie

Green, Jamie | foto: www.dtm.de

Sdílejte článek

V důsledku povedeného vstupu do sezony navíc měli někteří jezdci Audi svá auta těžší o plných 30 kg než jezdci BMW. Není tedy divu, že piloti čtyř kruhů bojovali s nastavením. V sobotu byl Green nejlepším z jezdců Audi (kvalifikoval se jako 3., dojel jako 7.). Ale v závodu měl nehodu s Paulem di Restou.

Skot jeho manévr v šikaně označil jako 'hloupý'. Komisaři se však rozhodli nijak netrestat. V neděli na čelo Jamie nestačil a v zatáčce číslo 1 jej předjel Maxime Martin. Jenže při natlačení se na vnitřek způsobil Belgičan jezdci Audi defekt, takže se po další zastávce propadl až na 19. místo.

Výsledkem je tedy zmenšení nákoku z 23 na 11 bodů. "Chování, které se dostávalo Jamiemu na trati, je neakceptovatelné. Nebylo to OK. Když musí auto zajet do boxů po souboji na trati, aby dostalo nové pneumatiky a nebo je třeba něco opravit, pak to není v pořádku," říká Dieter Gass. 

"Mrzí mě, že ředitelství závodu tento incident neřešilo." V závěrečném kole nedělního závodu došlo na další souboj, ve kterém byl namočen jezdec Audi. Bruno Spengler předjel v zatáčce číslo 1 Mattiase Ekströma - i když došlo ke kontaktu, Gass tento souboj označil jako "tvrdý, ale fair."

img-responsive

To souboj Ekströma a Speglera byl sice tvrdý ale fair | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

"Jasně, můžete říci, že o podium by se mělo bojovat tvrději. Ale Bruno ke mně byl fair po hodně, hodně dlouhou dobu a já nechci zničit náš vztah. Když byl rychlejší, nechal jsem mu prostor pro předjetí - on si na to vzal dost času," popsal Švéd Mattias Ekström.

"Je to krok správným směrem. Byla to zábava jet proti Ekimu. Byl pořád ve stopě a nikdy neminul apex nebo něco podobného. Nakonec jsem musel najít malou skulinku, ta byla v zatáčce číslo 1. Pak jsem tam prostě namáčkl svůj nos. Trošku jsme se dotkli, ale z mé i jeho strany to bylo fair. Byl to opravdu dobrý souboj," dodal Bruno Spengler. 

Vytisknout

Diskuze: Audi se nelíbí navážení ostatních jezdců do Greena

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

start

DTM plánuje snížit přítlak vozů

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud