Nürburgring: Paffett vítězem, do čela Ekström

Daniel Šupa, 1. srpna 2004, 20:22 Google+

Před působivým počtem diváků zvítězil v šestém závodě šampionátu Brit Garry Paffett s Mercedesem.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Paffett, Gary

Paffett, Gary | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Na stupních vítězů ho doplnili Mattias Ekström a Bernd Schneider, když o místo 3. přišel Marcel Fässler s Opelem až v samém závěru. Do vedení průběžného pořadí se vrátil opět jezdec Audi Ekström s 47 body. Druhý je Albers se 42 body. V bodované osmičce byly tři vozy Mercedes-Benz a tři Opely. Audi bodovalo pouze se dvěma vozy.

Výborný start měl z nejvýhodnější pozice vítěz včerejšího Superpole Paffett. Na druhé místo se dostal Dumbrack a v Mercedes aréně se pohybovalo několik vozů mimo dráhu. S problémy poté zamířili do boxů Abt, Reuter a Bleekemolen. Ekström se po úspěšném útoku vrátil na druhou pozici a dal se do pronásledování vedoucího Paffetta. Za Dumbrackem jezdil Albers, Fässler a Schneider.

V šestém kole zamířili oba vedoucí jezdci do boxů, ale pořadí se po bezproblémové práci mechaniků nezměnilo. Jezdec stáje Joest Emanuele Pirro byl traťovými komisaři vyšetřován, ale bez postihu. Ital byl na jiné strategii a jel s plnou nádrží. Tak se i dostal do vedení, které hájil před druhým Paffettem. Mercedes jezdce raději povolal ke druhé zastávce. Pirro následně také zamířil k mechanikům.

Schneider tvrdě útočil na Scheidera, ale po chybě na brzdách kontakt dočasně ztratil. Po druhých zastávkách byl tak znovu v čele Paffett, na kterého ztrácel Ekström pouhých 1,6 vteřiny. Ve 26. kole odstoupil Heinz Harald Frentzen. 10 kol před cílem se mohli diváci těšit krásným trojbojem o 7 pozici, kterou sváděli Scheider, Alesi a Dumbrack, tedy Mercedes Alesiho v kleštích vozů Opel.

6 kol před cílem neustál tlak loňského šampiona Fässler a přišel o svoji nadějnou třetí pozici a zároveň na něj začal útočit pátý Albers s dalším Mercedesem. Ten však po problémech v Contispange zamířil do boxu a vzdal.

V posledním kole spolu kolidovali Scheider a Alesi, ale oba pokračovali a ke změně pořadí již nedošlo. Jarek Janiš závod nedokončil.

Vytisknout

Diskuze: Nürburgring: Paffett vítězem, do čela Ekström

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Bell odstartuje dnes osmý - anotační foto

Bell odstartuje dnes osmý

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud