Norisring: Jednoznačný triumf Mercedesů

Daniel Šupa, 27. června 2004, 15:41 Google+

První tři místa patřila továrním Mercedesům a nebýt Alesiho problémů, mohl být triumf ještě působivější.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Paffett, Gary

Paffett, Gary | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Výborný start se podařil Albersovi, jenž se ujal vedení. V prvním kole, které bývá v DTM vždy plné soubojů a kolizí, proběhlo vše hladce a pouze Kristensen předjel Scheidera a posunul Audi na 4. pozici. Ale po vlastní chybě pokračoval Dán až v závěru pole. Expilot F1 Frentzen zaútočil v Grundig-Kehre na Scheidera v 6. kole, ale neúspěšný atak ho vyřadil ze závodu.

Po prvních zastávkách v boxech vedl startovní pole Paffett před Alesim, Albersem, Schneiderem, Ekströmem a Abtem. Mezitím odstoupil Scheider a po Fässlerovi a Frentzenovi byly ze hry jen vozy Opel.

V polovině závodu se na dráhu snesly dešťové kapky, ale během dvou kol opět pršet přestalo. Touto dobou se dobře dařilo našemu jezdci Janišovi, který se pohyboval na rozhraní první a druhé desítky, přitom na vlhké dráze zajížděl nejlepší časy ze všech jezdců.

Při druhé zastávce Alesiho měli jeho mechanici problémy při výměně pravé přední pneumatiky a ztráta ho posunula až na třetí pozici za Alberse. Na dráze docházelo k mnoha soubojům díky dlouhým rovinkám, ale přílišné zatěžování brzd si začalo před koncem závodu vybírat svou daň.

Díky uvadajícím brzdám odstoupil Janiš a po kontaktu s pneumatikovou bariérou se k cíli ploužil vítěz kvalifikace Alesi, jenž si musel vypít další hořký pohár smůly letošní sezony. Ze závodu odstoupili ještě i Abt a Mücke.

Na Norisringu se poněkud smazaly rozdíly mezi loňskými a letošními vozy, čehož využil i Jarek Janiš a v průběhu závodu se pohyboval blízko bodů. Za suverénními Mercedesy se nakonec v závodě dařilo opět více vozům Audi, než Opel.


Foto: dtm.de, Auto News Network

Vytisknout

Diskuze: Norisring: Jednoznačný triumf Mercedesů

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Konrad/Lechner/Seiler

Saleen osamocen před smečkou Ferrari

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud