Norisring je něco výjimečného

Daniel Šupa, 25. června 2004, 13:47 Google+

Pátý závod letošního šampionátu hostí okruh Norisring, jenž je přezdíván "německým Monakem".

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Fässler, Marcel

Fässler, Marcel | foto: dtm.de

Sdílejte článek

2,3 kilometru dlouhý okruh má s Monte Carlem nejednu podobnost. Tou základní je, že se jedná taktéž o trať uvnitř města a diváci mají k vozům a jezdcům blíže, než v jiných dějištích seriálu. Tou druhou a neméně významnou je pak prestižnost právě tohoto podniku, kde se prezentují automobilky Mercedes Benz, Opel a Audi před svými partnery se vší pompézností.

„Atmosféra je zde jedinečná a takové množství fanoušků je bonusem a další motivací,“ říká Volker Strycek, ředitel Opel Motorsport.

Manuel Reuter startující za tým OPC Team Holzer dodává: „V minulosti jsem zde jezdil s cestovními vozy a prototypy. Zpětně vzpomínám na kvalifikace, kdy jsme letěli po rovince s výkonem 900 koní a prudce brzdili do vlásenky... Norisring je vždy něco speciálního.“

Dráha se dvěma vlásenkami a jednou šikanou může budit dojem jednoduché tratě, ale opak je pravdou a nalezení správného nastavení je poměrně obtížné. „Potřebujete mít ideální vyvážení při prudkém brždění a naopak i hodně trakce, celý vůz musí být hodně dobrý. Díky tomu je pro mne Norisring jedním z nejtěžších okruhů,“ říká Marcel Fässler z OPC Team Phoenix.


Foto: dtm.de

Vytisknout

Diskuze: Norisring je něco výjimečného

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

4. Bzenec: Jezdci se opět a naposledy vrátili do Bzence

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud