Michal: Dobrý závod, opět na bedně

Michal Bartoň, 17. června 2004, 18:06 Google+

Čtvrteční závod na bzenecké trati byl pro mě další „vysokou školou závodění“, jako pro mladého začínajícího jezdce, toužícího se probojovat mezi..

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Bartoň, Michal

Bartoň, Michal | foto: www.auto-news.cz

Sdílejte článek

..elitní smečku pilotů seriálu Formule1.

Volné tréninky jsem započal opět ve vysokém tempu, když jsem dokázal eliminovat vyzrálou zkušenost ostatních soupeřů. V trénincích mi patřilo výborné druhé místo a přede mne se dokázal pokaždé vměstnat jiný jezdec.

S velkou nadějí jsem tedy vstupoval do rozhodující kvalifikace, protože jsem v každém tréninku nechal hluboko za sebou mého největšího soupeře v celkové klasifikace, „smrtícího bleska“ Petra Zelinku. Bohužel, stalo se to, na co jsem nebyl a ani nemohl být připraven. I když se káry na začátku závodu losují, Petr Zelinka přemluvil nezúčastněného Michala Babičku a vyměnil si s ním po trénincích káru.. Výsledek: PZ vyhrál kvalifikaci a pak závod stylem start cíl. Podle mě je to škoda, že k něčemu takovému muselo vůbec dojít. Jde přece o potěšení z jízdy a ne vyhrávání za každou cenu.

Závod se každopádně neodvíjel podle mých představ. Již na startovním roštu sem si všiml postavení Karla Bařiny na druhém místě, kdy měl přední kola své káry na úrovni zadních kol Petra Zelinky, startujícího z pole-position. Podle tohoto vzoru, jsem také své přední kola postavil na úroveň zadních kol Karla. Je pravda, že jsem tak byl jen pár desítek centimetrů za prvním jezdcem a to na mě také začal gestikulovat čtvrtý na roštu, Dan Šupa. Takž jsem se snažil rukama otáčet předními koly a posouvat se vzad, pak jsem kontroloval na boku svou pozici a najednou fik ho. Závod byl odstartován! Všiml jsem si toho když kolem mě takříkajíc ujel výtah! Co dodat, ani jsem nevěděl že startér už je na své pozici a ten navíc zřejmě raději mává půllitrem Na vejminku než šachovnicovým praporkem..

Průběh mého závodu shrnu do jedné věty. Čtvrtá pozice po startu, třetí po boji jezdců přede mnou o druhé místo, pak pošťuchování s nestorem moravských motokárových drah – Karlem Bařinou a následující půlku závodu boj s přede mnou jedoucím „létajícím památkářem“ Danem Šupou, kterého jsem férovou jízdou nedonutil k chybě.

Závod tedy opět přinesl několik vzrušujících okamžiků, přidalo se i pár emocí, přesně tak, jak to má v dramatickém závodění vypadat. Jsem zvědavý na další zlepšení jezdce v pozadí, našeho informatika „raketového Pentia“ Michala Babičky, který už nám všem začíná pořádně šlapat na paty a zlepšuje se s každým ujetým centimetrem.

Sláva vítězům, čest poraženým.
Vytisknout

Diskuze: Michal: Dobrý závod, opět na bedně

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Janiš, Jaroslav

DTM se může pochlubit vysokou sledovaností

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud