Továrna Audi s návratem do DTM spokojena

Daniel Šupa, 16. června 2004, 23:40 Google+

Audi slaví fenomenální comeback do DTM, když hned třetí a čtvrtý start přinesl týmu vítězství a před polovinou šampionátu je Audi v čele mezi jezdci i týmy.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: www.auto-news.cz

Sdílejte článek

Sezona 2004 je pro sportovní tým Audi významným mezníkem. Po více než deseti letech se tovární tým Audi vrací do prestižního šampionátu DTM. A vítězství už ve třetím a čtvrtém podniku seriálu DTM dokazuje, že comeback se vydařil!

Barvy značky Audi v letošním šampionátu DTM, nejpopulárnější evropské sérii okruhových závodů cestovních vozů, hájí dva továrnou podporované týmy: Audi Sport Infineon Team Joest a Audi Sport Team Abt Sportsline. A právě pilot druhého jmenovaného týmu - teprve pětadvacetiletý Mattias Ekström - vybojoval v polovině května na italském autodromu Adria
International Speedway během třetího závodu letošního seriálu DTM pro Audi první vítězství!

„Mattias jel skvěle, pochvalu si ale zaslouží i týmová režie,“ prohlásil po závodě Dr. Wolfgang Ullrich, šéf sportovní divize automobilky Audi. „Závod na okruhu Adria jasně prokázal, že máme nejenom výborné piloty, ale že vozy Audi A4 DTM mají také mimořádný
sportovní potenciál – jsem si jistý, že i v dalších závodech DTM budeme sbírat vavříny!“


Skvělou formu Mattias Ekström potvrdil i v následujícím závodu v Německu na 4,5 km dlouhém okruhu EuroSpeedway. Před 74 000 diváky dojel švédský pilot na druhém místě, po následné diskvalifikaci prvního Gary Paffetta na Mercedesu, který při zastávce v boxech porušil pravidla DTM, se Ekström posunul na první pozici.

„Byl to strhující závod a pro nás dopadl skvěle. Férově uznávám, že na trati zvítězil Gary, ovšem jeho tým udělal chybu a za tu se platí – to je sport,“ komentoval výsledek čtvrtého podniku z desetidílného šampionátu DTM Mattias Ekström.

Před polovinou seriálu DTM figuruje Mattias Ekström spolu s Christijanem Albersem (Mercedes) na první pozici celkového hodnocení jezdců. Značka Audi si se 60 body drží bezpečně druhou pozici a dotahuje se na vedoucí Mercedes (73 bodů), stáj Audi Sport Team Abt se probojovala do čela hodnocení sportovních týmů. Další závod DTM se jede 27. června na německém okruhu Norisring.


Zdroj: Audi
Foto: Auto News Network, dtm.de

Vytisknout

Diskuze: Továrna Audi s návratem do DTM spokojena

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Šupa, Daniel

S výsledkem maximální spokojenost

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud