Loterie s pneumatikami pro Alberse

Daniel Šupa, 5. června 2004, 20:27 Google+

Christijan Albers byl dnes na Lausitzringu nejrychlejší jak v kvalifikaci, tak i Super Pole.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Albers, Christijan

Albers, Christijan | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Silný déšť před kvalifikací přinesl vrásky na čela jezdům a stratégům všech stájí startovního pole. Osychající dráha ovlivnila nejen rozestupy mezi jezdci, ale především pořadí na startu zítřejšího závodu.

Kvalifikaci vyhrál pilot továrního Mercedesu Albers, jehož stínem byl týmový kolega Jean Alesi. Třetí čas zajel Mattias Ekström s Audi a čtvrtý Peter Dumbrack s Opelem.

Schneiderovi a Aiellovi se nepočítaly jejich nejrychlejší časy, neboť je zajeli v době, kdy vlály žluté vlajky po smyku Fässlera, který skončil v kačírku mimo dráhu.

Při kvalifikaci se velmi dařilo i našemu jezdci Jarkovi Janišovi, jenž zajel 15. nejrychlejší čas a na jeho čas nestačili mimo jiné i 3 piloti továrních Audi A4 DTM.

V Super Pole rozhodovaly nakonec pneumatiky. Sedm jezdců odjelo na osychající dráze své letmé kolo s mokrými pneumatikami, ale vítěz posledního závodu Ekström nasadil slicky. Myslel si totiž, že tak již učinil Dumbrack, což ale nebylo pravdou. Přes problémy s nedostatkem gripu byl o 6 vteřin rychlejší než Dumbrack.

Alesi nastoupil s mokrými pneumatikami a ukázalo se, že opatrnost s volbou pneumatik tentokrát štěstí nepřinesla. Albers použil slicky a přes problémy v prvním a třetím úseku startuje zítra z Pole position.


Foto: dtm.de

Vytisknout

Diskuze: Loterie s pneumatikami pro Alberse

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Dumbreck, Peter

Bernd Schneider dnes nejrychlejším

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud