Adria: Debutové vítězství továrny Audi

Daniel Šupa, 16. května 2004, 15:01 Google+

Jen tři závody trvalo továrním vozům s kruhy ve znaku porazit konkurenci od Mercedesu a Opelu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ekström, Mattias

Ekström, Mattias | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Mattias Ekström byl hlavním hrdinou víkendu. Švéd vybojoval v italské Adrii svůj druhý triumf v DTM. Jezdec továrního Audi stáje Abt Sportsline vybojoval vítězství pro jinou značku než Mercedes-Benz poprvé od loňského srpna, kde v závodě na Nürburgringu zvítězil Laurent Aiello s vozem Audi TT.

Start se nejlépe podařil právě Ekströmovi, jenž začínal z nejlepšího místa na roštu. Následovali Albers a Tomczyk. Včera druhému Alesimu se startovní manévr na špinavější straně dráhy nevydařil. Hned v prvním kole zamířil do boxů s problémy hrdina Opelu Marcel Fässler. Málem kolizí skončila stíhací jízda Frentzena na Schneidera. Heinz Harald dostal smyk a ztratil kontakt s přední částí pole.

Ve 4. kole dramatický závod pokračoval, když Dumbreck vyjel z dráhy a Winkelhock zamířil po hodinách do boxů. O dvě kola později to jiskřilo na předních pozicích, do kontaktu se dostali v první zatáčce okruhu Paffett a Tomczyk. Vedoucí Ekström zamířil tou dobou k první zastávce v boxech. Následovali Kristensen, Scheider, Schneider, Albers, Alesi, Abt, Biela, Tomczyk. Biela při výjezdu ztratil levé zadní dveře svého Audi.

O kolo později zamířil k mechanikům i český jezdec Jarek Janiš, dále Paffett, Aiello a znovu Abt, jenž dostal penalizaci průjezdu boxovou komunikací. Už v 10. kole se znovu v boxech objevil Tom Kristensen s technickými problémy.

Ve 13. kole opět převzal vedení Ekström před Albersem, Alesim a Paffettem. O 3 kola později odstupuje Mayländer. Bernd Schneider atakuje Tomczyka, ale následně zamíří opět do boxů. Švéd s Audi zvyšuje dosavadní náskok na stíhající Mercedesy.

Po skončení druhých zastávek v boxech následoval za Ekströmem Alesi, Albers, Paffett, Scheider a z 20. místa startující Laurent Aiello! Albers v závěru závodu předjíždí Alesiho, Reuter a Pirro dostali ještě penalizaci za rychlý průjezd boxy. Abt odstoupil ve 32. kole. O 11. pozici tvrdě bojovali Frentzen a Schneider. Nejprve expilot F1 svoji pozici uhájil, ale poté ho úřadující šampion předjel.

Alesi nakonec s úspěchem odráží tvrdé útoky dalšího kolegy od Mercedesu Garyho Paffetta a získává třetí pozici za vítězným Ekströmem a druhým Albersem. Vynikající stíhací jízdu zajel Alesiho krajan Aiello s Opelem, když po problémech v kvalifikaci skončil na místě šestém.

Výborným výkonem se předvedl mladý Berlíňan Stefan Mücke, jenž s loňským vozem Mercedes Benz CLK skončil na 7. místě a připsal si 2 body do celkového hodnocení.

Český jezdec Jaroslav Janiš pro technické problémy závod nedokončil.



Vytisknout

Diskuze: Adria: Debutové vítězství továrny Audi

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Rice, Buddy

Buddy Rice si zajistil Pole v 88. ročníku Indy 500

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud