BMW už pracuje na motoru pro rok 2017

iM2, 20. prosince 2014, 21:27 Google+

Dle sportovního šéfa BMW, Jense Marquardta, už v Mnichově vyvíjejí nový dvoulitrový čtyřválec s turbem pro DTM pro rok 2017.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Glock, Timo

Glock, Timo | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Sdílejte článek

Lepší dříve než později. Tímto heslem se očividně řídí u BMW, když se už teď zabývají novým pohonným ústrojím, které bude pohánět vozy DTM od roku 2017. Práce na tomto novém 2,0 l čtyřválci s turbem, který je předepsán novým pravidlem 'Klasse 1' [Třída 1], "už začaly", jak potvrdil samotný Jens Marquardt: "Už delší dobu víme, kterým směrem by to mělo jít."

U BMW se tak začali touto novinkou zabývat už v předstihu a doufají, že podobně jako další novinky předepsané pravidlem Třída 1 bude brzy správně fungovat. "Co se auta týče, tak probíhají intenzivní rozhovory mezi ITR, DMSB a výrboci, stejně jako s Japonci z GTA. Chceme si co možná nejdříve vše mezinárodně sladit, abychom mohli co možná nejdříve začít s vývojovou fází," pokračuje Marquardt.

Cílem nových pravidel je, aby vozy DTM a Super GT mohly být nasazovány nejen v národních šampionátech, ale i mezinárodně. "Výrobci se budou moci volně rozhodnout, jestli budou chtít auto dle pravidel Klasse 1 nasadit dnes v Suzuce, příští týden na Nürburgringu a popříští týden v Daytoně," řekl v září šéf ITR, Hans Werner Aufrecht

Aktuální auta tak budou nasazována v takřka nezměněné podobně až do konce sezony 2016. Velké změny pak přijdou s rokem 2017. Původně však změna měla přijít již pro rok 2016: "Tak to bylo původně zamýšleno. Tato deadline je však už pryč, posunout dopředu to už nemůžeme," řekl šéf Audi pro DTM, Dieter Gass v červnu.
Vytisknout

Diskuze: BMW už pracuje na motoru pro rok 2017

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Muller, Nico

Audi představilo sestavu pro rok 2015

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud