Da Costa chce příští rok vyhrát alespoň závod

iM2, 28. listopadu 2014, 00:00 Google+

Antonio Félix da Costa letos zažil těžkou nováčkovskou sezonu v DTM, ve kterém přišlo jen pramálo vrcholů. Na druhou stranu je třeba přiznat, že začátek roku neměl špatný, pak se to ale už zhoršilo.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
da Costa, Antonio Felix

da Costa, Antonio Felix | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Sdílejte článek

Antonio Félix da Costa začínal svoji kariéru v nižších formulových sériích, před právě uplynulou sezonou ale dostal nabídku jezdit za BMW v DTM. V týmu MTEK se stal týmovým kolegou bývalého pilota Formule 1, Tima Glocka. Už první pohled do výsledkových listin letošní sezony nám odhalí, že Portugalec neměl zrovna lehkou sezonu. Se šesti body obsadil až 21. místo. 

"Start byl hodně dobrý," řekl Antonio Félix da Costa pro německý motorsport-total.com. "Po zimních testech jsem se v autě cítil velmi dobře a také vývoj byl pozitivní. V prvních třech závodech jsem měl dobrou rychlost. Také v kvalifikaci jsem byl stále v Q3. To byly velice dobré známky."  Na úvodním závodu sezony na německém Hockenheimu stál Antonio Félix dokonce na velice pěkném čtvrtém místě na startu. Na Oscherslebenu to pak bylo dokonce třetí místo na startu a na Hungaroringu páté. Kvalifikace a následné závody byly ale úplně jiné písničky. Body získal za osmé místo jen v Maďarsku. 

Proč z tak dobrých startovních pozic nedokázal da Costa vytěžit více? "Stávali se mi chyby, které přičítám své nezkušenosti. Proto jsem nezískal žádné body." Po Maďarsku ale přišla horší část sezony a už ani výkony v kvalifikaci nebyly dobré a tím se vzdalovaly také další možné bodové zisky. 



"Abych byl upřímný, tak po Maďarsku jsme měli nějaké problémy. Chyběla nám rychlost a nebyli jsme konkurenceschopní. Myslím, že se tyto chyby stát prostě musí. V nastavení auta jsme se vydali jiným směrem a to nefungovalo. Pro poslední závody jsme se snažili sledovat nastavení jiných jezdců BMW a bylo to pro mě také o hodně lepší."

Výsledkem bylo deváté místo v kvalifikaci a i o den později i v závodě na Hockenheimu, Portugalec si tak připsal dva body. "Na konci jsme tedy ukázali, že můžu být rychlý. Teď to musíme přeměnit v celou sezonu." Tuto výkonnost by tedy bylo dobré proměnit i do příští sezony. "Jsem hodně šťastný, chci příští rok ukázat svoje umění a vyhrát závod." Zatím ještě není potvrzeno, za který tým da Costa příští rok pojede. 
Vytisknout

Diskuze: Da Costa chce příští rok vyhrát alespoň závod

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Scheider, Timo

Scheiderovi: Vrcholy a pády mě znervózňují

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud