Scheiderovi: Vrcholy a pády mě znervózňují

iM2, 20. listopadu 2014, 19:26 Google+

Timo Scheider i v letošní sezoně zažil ustavičné vrcholy a pády. Ve druhé polovině roku 2014 se mu ale dařilo už o něco lépe.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Scheider, Timo

Scheider, Timo | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Sdílejte článek

Sezona 2014 se nesla jasně v duchu jezdce BMW, Marca Wittmanna. Nejen jeho značkoví kolegové, ale i soupeři z Audi a Mercedesu, se marně snažili jej porazit. Marco je všechny letos docela jasně převýšil. Především u Audi si ale letos na první vítězství počkali hodně dlouho. Nakonec ale zkušený Mattias Ekström vyhrál poslední dva závody sezony na Zandvoortu a na Hockenheimu. Pro Tima Scheidera se ale letos, stejně jako v letech 2012 a 2013, jednalo o náročnou sezonu. 

To, že mistr DTM z let 2008 a 2009 neukázal svůj potenciál, je jasné. Jeho letošním maximem je třetí místo z Zandvoortu. Ve třech závodech cíl závodník týmu Phoenix ani neviděl a ve zbývajících šesti dojížděl běžně na bodech. Od léta se ale Němci začalo dařit o něco lépe, což ukazují i jeho kvalifikační výsledky - páté místo z Nürburgringu, čtvrté z Lausitzringu a osmé z Hockenheimringu. 

"Ve druhé polovině sezony jsme standardně dojížděli na bodech a bývali jsme konstantně v TOP10. To je každopádně pozitivním pocitem ohledně toho, že směr jsme měli dobrý. Spolupráce s týmem byla také neustále lepší a lepší," říká Timo Scheider pro německý motorsport-total.com. Se ziskem 44 bodů zakončil 36 letý jezdec sezonu na deváté příčce. "Na jednu stranu je škoda, že už je sezona pryč, ale na druhou můžeme natankovat energii a zanalyzovat dobré a špatné věci. Snad se poučíme z našich chyb a příští rok se nám bude dařit lépe."

Jen těžko můžeme předpokládat, že by se před příští sezonou nějak zásadně změnilo rozložení sil v DTM, protože přes zimu nejsou povoleny nějaké zásadnější změny. Jen připomeňme, že Mercedes v Holandsku nasadil inovovanou verzi, na kterou měl výjimku. Šušká se, že ale zatím neukázal plný potenciál těchto úprav. Audi a BMW mohou své vozy změnit jen málo. Takže i v roce 2015 budou o výhře nebo prohře rozhodovat malé detaily. 



"Můžeme vycházet z toho, že Mercedes bude silný. O tom jsem na 100% přesvědčený. Myslím, že můžeme některé maličkosti zlepšit, ačkoliv žádné velké úpravy dělat nemůžeme. Stále se ale můžeme zlepšit. Kdybychom letos vypustili Marca Wittmanna, tak u nás letos nemůžeme mluvit o špatném roce. Marco to všechno prostě dělal o hodně lépe, než jeho kolegové. Musíme se ale samozřejmě také zabývat tím, že proti nám pojede i příští rok."

Dle Scheidera budou detaily rozhodující. Všímá si také toho, že Wittmann až na závod na německém Oscherslebenu dojel při své cestě za titulem vždy v TOP6. "Přál bych si, abychom nalezli více konstantnosti. Abychom našli okno v nastavení, o kterém bychom věděli, že bude fungovat i o příštím víkendu. Neustálé vrcholy a pády mě znervózňují. Na jednu stranu je to dobré, když člověk neví, co přijde o příštím víkendu. Je ale také těžké odevzdávat jakékoliv prognózy a něčemu se přizpůsobit."

Timovi by se vítězství určitě hodilo, vždyť naposledy vyhrál v italské Adrii 2010. Celkově tento zkušený jezdec v DTM vyhrál šest závodů a dva tituly. 
Vytisknout

Diskuze: Scheiderovi: Vrcholy a pády mě znervózňují

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Paffett, Gary

Gary Paffett končí u McLarenu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud