Mercedes dostane pomoc od kolegů z F1

iM2, 5. června 2014, 18:30 Google+

Aby Mercedes mohl zvrátit zatím ne zrovna povzbudivý průběh sezony v DTM, tak se rozhodl požádat o pomoc kolegy v Brackley, kteří se věnují projektu Formule 1.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Juncadella, Daniel

Juncadella, Daniel | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Sdílejte článek

Tři závody DTM jsou odjety a odstup Mercedesů na konkurenci z Ingolstadtu a Mnichova je stále velký. Proto Mercedes teď dělá vše pro to, aby ztrátu za každou cenu snížil a mohl tak bojovat opět o špici. Je třeba dodat, že vítězství na Oscherslebenu Mercedes získal opravdu spíše souhrou okolností, což sám i přiznal (psali jsme zde). Pro dosažení cíle se rozhodli požádat o pomoc i lidi mimo tým, což v Budapešti potvrdil i vedoucí komunikaceWolfgang Schattling, "Obstarali jsme si expertízu. Také z Brackley." 

Britské Brackley je, jak známo, sídlem továrního týmu Mercedesu ve Formuli 1. A tak můžeme pro projekt DTM očekávat opravdu velkou pomoc v podstatě jakéhokoliv druhu. "Jsme jedna značka, jeden výrobce, jedna rodina. Nemůžeš adaptovat vše z F1 pro DTM, ale určité nápady, procesy a know-how jsou podobné," řekl Schattling. Nicméně v některých oblastech se lidem z Mercedesu už podařilo zlepšit a ví také ", kterým směrem musíme jít, ale pomoc zvenčí je vždy dobrá," dodává Wolfgang. 

Dle jeho vyjádření díky této pomoci dostanou "odlišný úhel pohledu" a zkrátí to jejich cestu na špici. Nicméně Schattling zdůrazňuje: "Neexistuje žádné rychlé řešení." A to ani v získávání nových špičkových personálních sil pro projekt DTM. "Ty jen tak nenajdete. Nestojí na ulici a nečekají, až je někdo najde. A když už s někým mluvíte, tak ho napřed potřebujete dostat z jeho smlouvy." Touto pasáží odkazuje na rozchod s Gerhardem Ungarem, do nedávna šéfem týmu HWA. Je prý dost dobře možné, že jej nenahradí pouze jedna osoba. "Může to být také více lidí."
Vytisknout

Diskuze: Mercedes dostane pomoc od kolegů z F1

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Glock, Timo

Glock zkamán agresivní jízdou Mortary

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud