Mercedes vládl Lausitzringu

Daniel Šupa, 31. května 2009, 18:09 Google+

LAUSITZRING - ZÁVOD; Přestože z pole position startoval zkušený a rychlý Mathias Ekström v konkurenceschopném Audi, závod ovládli piloti Mercedesu díky účinnější strategii. Z vítězství se radoval někdejší šampion Paffett.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Paffett, Gary

Paffett, Gary | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Gary Paffett dostal od Mercedesu opět důvěru i letošní specifikaci vozu a odvděčil se hned ve druhém závodě sezony vítězstvím. Musel o ně v samém závěru intenzivně bojovat se svým týmovým kolegou Spenglerem, jenž se přiblížil vedoucímu jezdci na 0,5 vteřiny, ale k útoku už pro cílovou vlajku nedošlo.

Oba jezdci těžili z pozdních zastávek, rozdílná strategie naopak poškodila Ekströma, který dojel třetí. Musel se však mít na pozoru před dalším Mercedesem v rukou di Resty. Skotovy možnosti ale výrazně redukovaly vozy o kolo zpět. V těsném závěsu bojovali spolu s Ekströmem a di Restou ještě úřadující šampion Scheider a nejrychlejší zástupce s rok starým vozem Green.

Sedmé místo kontroloval s odstupem Rockenfeller, jenž v úvodu chvíli okupoval i druhou pozici a poslední bod si vyjel Engel, který profitoval z duelu Laudy a Schumachera za svými zády. Ralf Schumacher startoval díky problémům s motorem svého Mercedesu až poslední a stíhací jízdu ukončil na desátém místě. Podobně špatné postavení na startu měl i vítěz prvního závodu Kristensen, jenž však dojel dnes až dvanáctý, jednu pozici před Tomášem Kostkou, český jezdec opět předvedl vyzrálou jízdu.

Průběžné pořadí ZDE

Vytisknout

Diskuze: Mercedes vládl Lausitzringu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Briscoe, Ryan

Briscoe první, Castroneves dvacátý

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud