Glock zkamán agresivní jízdou Mortary

iM2, 4. června 2014, 00:02 Google+

Timo Glock je zklamán z agresivní jízdy ze strany Audi, konkrétně Edoardo Mortary, v průběhu závodu na Hungaroringu. Mortara vzkazuje, že jej nemrzí, že je Glock smutný.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Glock, Timo

Glock, Timo | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Dvojice v průběhu závodu neúnavně bojovala o třetí místo. Mortara měl poprvé kontakt s Glockem v zatáčce číslo 1 ve 23. kole. Ital musel nefér získanou pozici vrátit zpátky, avšak hned záhy poté Němec udělal chybu v zatáčce číslo 2, kde jej Edoardo předjel znovu. Ovšem opět se to neobešlo bez kontaktu.

Souboj mezi Audi a BMW pokračoval až do konce závodu, Mortarovi se pak povedlo trošku poodjet a uhájit čtvrtou příčku před jezdci na měkké sadě pneumatik (dostal se před něj jen Spengler). Pro Glocka závod dopadl hůř, při snaze ubránit bodované příčky se dostal do kontaktu v posledním kolem s Nico Müllerem a jeho M4 DTM nebyla schopná dojet do cíle.

Po závodu okamžitě Glock šel za Mortarou, který ještě seděl v autě, a celou situaci si začali vysvětlovat. Tima zklamal celý tým Audi se svým agresivním pojetím jízdy. Po závodu byl bývalý pilot Formule 1 k vidění i v motorhome Audi, aby celou situaci prodiskutoval s Dieterem Gassem, šéfem ingolstadtské značky pro motorsport.

"Jen jsem mu řekl můj pohled na věc. Že by měl svoje jezdce více kontrolovat. Je mi jedno, jak jezdí mezi sebou. Když pojedou kolo na kolo Audi proti Audi a budou mít nehodu, není to můj problém. Ale teď to zašlo trošku daleko. Měl jsem tu možnost a prostě jsem mu to řekl. Je to součást závodění cestovních vozů," říká Timo Glock.

"Ale občas to v cestovních autech zajde za hranu. Občas jsou ale kontakty v pořádku, v případě Mortary si však myslím, že už to bylo za hranou."
K jízdě Mortary se dostal i šéf BMW pro motorsport, Jens Marquardt, když hodnotil maďarský víkend: "Dominance Marco Wittmanna a až přespříliš agresivní manévry ze strany konkurence - jmenovitě Edoardo Mortary," zní jeho hodnocení.

Edoardo Mortara si za svým stylem stojí: "Měl jsem s Timem tvrdé duely i v několika dalších případech v minulosti. Ve většině případů byl on tím, kdo začala, já jen oplácel. Možná, že jsem byl v neděli až moc agresivní, ale jeli jsme o podium. Není mi nějak zvlášt líto, že je smutný. Vždy bych bojoval stejně v budoucnu."
Vytisknout

Diskuze: Glock zkamán agresivní jízdou Mortary

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

Volba pneumatik pro úvodní stint

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud