McNish: Audi v roce 2005 jelo na Ekströma

iM2, 29. prosince 2013, 00:04 Google+

Trojnásobný vítěz Le Mans, Allan McNish, mluví o zkušenostech, které ve svém jediném roce v DTM (2005) s Audi získal.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
McNish, Allan

McNish, Allan | foto: www.auto-news.cz

Sdílejte článek

Jedenáct závodů, čtyřikrát body a se ziskem 13 bodů desáté místo absolutně. To je bilance Allana McNishe v DTM. V německém šampionátu se pozdější trojnásobný vítěz Le Mans a vytrvalostní mistr s Audi ohřál pouhou jednu sezonu. Zpětně o roce 2005 říká: "Trochu jsem to podcenil." Ovšem hodně záleželo také na okolnostech, což připouští i sám Skot.

Nakonec, že umí ukázal ve vytrvalostních závodech: "V DTM jsem jezdil, když se zpozdil příchod R10." Již před sezonou se dnes již 43letý pilot, který před nedávnem ukončil svoji aktivní kariéru, dostal do nevýhody. "Před prvním závodem jsem měl jen tři testovací dny." To je dost málo, ostatní značkoví kolegové měli času na poznání A4 DTM mnohem více. To situaci dle McNishe samozřejmě zhoršilo. V roce 2005 měl celkem pouze 4 testovací dny, takový Ekström jich měl 18.


Allana McNishe jsme v roce 2005 mohli vidět i v Brně

"Když jezdíte s autem DTM s těmito speciálními gumami, tak nemůžete chybějící zkušenosti dohonit na tratích jako Lausitzring nebo Oschersleben." Ale i samotný McNish svoje úkoly v DTM zřejmě trochu podcenil: "Audi pravděpodobně také," říká Skot s odstupem času pro německý Motorsport-Total.com a dodává. "Jejich struktura byla tak postavená, že konkurenceschopný mohl být pouze jeden jezdec. Tím byl Eki [Mattias Ekström], ale v tomto roce byl také nejlepším jezdcem Audi."



Nejlepším výsledkem McNishe se 17. 7. 2005 stalo čtvrté místo na německém Norisringu. "Na konci roku jsem řekl, že budu v DTM pokračovat, jen pokud dostanu stejné možnosti. Jen tak tam byla šance. Proč člověk závodí? Protože chce vyhrávat." V sezoně 2006 se tak objevoval za volantem nové R10 TDI ve vytrvalostních závodech. Tehdy vyhrál hned první závod sezony.

Vytisknout

Diskuze: McNish: Audi v roce 2005 jelo na Ekströma

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Vietoris, Christian

Mercedes brzdila výdrž měkčí pneumatiky

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud