Tomczyk: Na tento rok musím rychle zapomenout

iM2, 30. prosince 2013, 21:14 Google+

Pilot BMW by chtěl s novou M4 najít starou formu. Uplynulá sezona se mu totiž dvakrát nepovedla.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Tomczyk, Martin

Tomczyk, Martin | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Martin Tomczyk a sezona DTM 2013, tato kombinace vyvolává hlavně frustraci. V závodě jezdec BMW skončil devětkrát bez bodů! Bodoval nakonec v deštěm poznamenaném a chaotickém závodu na Nürburgringu a celkově tak s 10 body na kontě skončil devatenáctý. Jinak jsme u něj v průběhu sezony mohli vidět diskvalifikaci, mnoho kontatků, technické problémy, chybějící tempo, nebo vše dohromady.

"Tu sezonu jsem už zahrabal. Už nevím, co se dělo," řekl Němec pro Motorsport-Total.com. Sezona to tedy byla k zapomenutí a jediné, co Martina může těšit, je zisk značkového titulu pro BMW. "Když jsem projel cílovou čárou, tak už jsem si to odškrtl. To také patří ke sportu. Nesmíte to nikdy vzdát, naopak, vždycky se musíte zvednout. Člověk se musí stále nově motivovat," říká šampion DTM z roku 2011 z německého Rosenheimu.


Martin Tomczyk v Audi A4 DTM v roce 2010

Stejně jako on, i jeho kolega z týmu RGM, Andy Priaulx, letos nezazářil a po sezoně oznámil odchod z DTM. "Je samozřejmě škoda, že jsme nenašli cestu," říká Tomczyk. Přes zimu si chce Martin odpočinout a do nové sezony jít svěží: "Přes zimu na tom musíme zapracovat a příští rok jít s novou M4 na start silnější. Už si to prostě nemůžu dovolit a BMW také ne."

 
Vytisknout

Diskuze: Tomczyk: Na tento rok musím rychle zapomenout

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

McNish, Allan

McNish: Audi v roce 2005 jelo na Ekströma

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud