Vietoris: Mohl jsem vyhrát alespoň 2 závody

iM2, 4. listopadu 2013, 12:51 Google+

Jezdec Mercedesu, Christian Vietoris, věří, že měl na to, aby vyhrál alespoň 2 závody v letošní sezoně. Pro mladíka to byla druhá sezona v továrním týmu HWA a zakončil ji jako nejlépe postavený jezdec Mercedesu v tabulce. Bohůžel to znamenalo až 4. místo

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Vietoris, Christian

Vietoris, Christian | foto: dtm.de - HOCH ZWEI / Juergen Tap

Sdílejte článek

Zajímavostí je, že Christian Vietoris byl sice v konečném účtování nejlepším jezdcem Mercedesu, avšak vítězství narozdíl od svých kolegů Garyho Paffetta a Roberta Wickense nezískal. Jeho nejlepším výsledkem sezony je zisk čtyř 2. míst, na Lausitzringu ještě získal pole-position.

Vietoris je sice zklamán, že se mu nepovedlo vyhrát ani jeden závod, avšak na druhou stranu ho těší, že splnil svůj cíl pro tuto sezonu. Ten zněl být v TOP5 konečné klasifikace. "Myslím, že jsme měli na to, abychom vyhráli minimálně 2 závody. Dokonce snad můžeme mluvit až o 3 nebo 4, rychlost jsme měli.

Proto jsem trošku zklamaný, bohůžel se nám nepovedlo vyhrát. Ale konečná tabulka prozrazuje, že všechno zas tak zlé nebylo. Byl jsem nejlépe postaveným jezdcem Mercedesu a navíc zisk 4. místa dokazuje, jaká byla naše skutečná výkonnost.

Za mě mohu říct, že jsem spokojen. Se svoji výkonnosti jsem spokojen a sezona nedopadla špatně."
V roce 2014 chce využít Němec poznatků ze silného roku 2013 a být ještě lepší: "Zvládli jsme práci na vyšší úrovni a to je skvělý základ pro další sezonu. Teď je důležité pracovat tvrdě i během zimy. Příští rok se musíme vrátit se silným autem a být konkurenceschopní po celou sezonu. V roce 2014 si mohu nastavit ještě vyšší cíle."
Vytisknout

Diskuze: Vietoris: Mohl jsem vyhrát alespoň 2 závody

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Hledá se nový tým Mercedesu - anotační foto

Hledá se nový tým Mercedesu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud