Hledá se nový tým Mercedesu

iM2, 31. října 2013, 23:16 Google+

Není možné, aby tovární tým HWA nasadil 6 aut. Mercedes se tak před startem nové sezony DTM snaží najít nový tým, který by se staral o dva vozy. S tím souvisí hledání nových sponzorů.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Mercedes však zatím nerozhodl, jestli projekt DTM bude v sezoně 2014 pokračovat v podobě pouze 6 vozů nebo ho rozšíří na 8. Asi půjde o to, kolik finančních prostředků budou stuttgartští schopni vytěžit z reklamních ploch na svých C-Klasse Coupé AMG DTM. Dále ale musí také být nalezen nový zákaznický tým, který by se postaral o starty dalších dvou Mercedesů.

"Nemůžeme prostě prohlásit, že nasadíme 8 aut," říká šéf projektu DTM u Mercedesu, Wolfgang Schattling. Letos nasazoval tovární HWA 4 auta, stáj Mücke další 2. Před sezonou ale Wollf situaci komentoval slovy: "Fakticky máme 6 aut HWA." Podle Schattlinga je současný model 4 továrních Mercedesů na hranici, kapacity v Affalterbachu nejsou neomezené.

"S Mückem budeme pokračovat, příležitostně k nim pošleme technika nebo inženýra. Ale že bychom převzali celý tým? To prostě nejde," odhaluje Wolfgang. Na konci roku 2012 se Persson jako druhý zákaznický tým s DTM rozloučil. "Potřebujeme stejně jako ostatní podporu. Není to tak jen u nás, je tomu tak i u jiných značek. Všechno musíme být schopni ufinancovat."

Velkou část rozpočtu v DTM hradí právě sponzoři. Na možnost, že by se šestice Mercedesů rozrostla na osm vozů, určitě neměl nejlepší vliv propad formy na konci sezony. 6 vozů také znamená méně dat, která inženýři sesbírají přímo na trati: "Určitě to [6 aut] není žádná výhoda. Ale je to nevýhoda? Myslím, že spíše ne. Chtěli jsme radši 6 aut, se kterými pojedeme na čele, než mít 8 aut, která pojedou uprostřed pole." To potvrzují i statistiky, letos bodovali všichni jezdci Mercedesu, vloni tomu tak nebylo.

Konkurence by určitě uvítala, kdyby se historicky nejúspěšnější značka DTM opět zapojila s více vozy: "Vycházím z toho - doufám v to - že Mercedes pojede opět s 8 auty. Je to dokonce ujednání mezi výrobci. BMW bylo pro svůj první rok vyjednanou vyjímku," prozrazuje zajímavou dohodu Dieter Gass z Audi.
Vytisknout

Diskuze: Hledá se nový tým Mercedesu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Juncadella, Daniel

Juncadella lituje největší chyby své kariéry

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud