S Wolffem o Schumacherovi a pouze 6 vozech

iM2, 28. dubna 2013, 00:00 Google+

Toto Wolff vysvětluje, proč letos pojede Mercedes jenom se 6 C-Klasse Coupé AMG DTM. Nový šéf Mercedesu také popisuje, jak probíhal odchod Ralfa Schumachera.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Schumacher, Ralf

Schumacher, Ralf | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Mercedes startuje již za týden do nové sezony DTM s pouhými 6 namísto dosavadních 8 aut: "V minulosti jsme sice mívali 8 vozů, nicméně konkurenceschopné byly pouze 4. Nakonec jde vždy o rozpočet a já bych chtěl zdůraznit, že teď máme všech 6 aut konkurenceschopných," začíná Toto Wolff.

6 aut je kompromis, protože nasadit pouze tovární tým H.W.A. se 4 Mercedesy, by byl příliš velký risk: "V mých očích byla jediná správná volba tým restruktualizovat." To ale neznamená, že Mercedes se v příštím roce nevrátí k modelu s 8 vozy, dokonce by si to přál: "Shoda mezi výrobci je taková, že pojedeme s 8 vozy. My letos sice nasadíme jen 6 strojů, ale všichni to chápali."

Fanoušci nejenže musí oželet dva vozy s hvězdou ve znaku, ale také Ralfa Schumachera už letos na startu vídat nebudou. Jeho rozhodnutí o odchodu sice přišlo docela nenadále, ale bylo dobře promyšlené, říká Wolff. Po prvních letošních testech totiž Němec již poznal, že ho jízda s DTM nenaplňuje a tak zašel za svým šéfem: "V rozhovoru, který jsme spolu měli, došel k závěru, že bude platnější v roli šéfa týmu."


Ralf se bude pohybovat už jenom v boxech

Wolffovi se nová role Ralfa líbí: "Jeho rozhodnutí považuji nejen za moudré, ale také za obchodně velmi povedené." Schumacher bude pracovat pro tým Mücke Motorsport, ve kterém pojedou oba nováčci týmu Mercedes. Bývalý jezdec Williamsu nebo třeba Toyoty v F1 jim bude moci předávat svoje zkušenosti.

Vídeňák pokračuje ve vysvětlování, jaké všechny faktory hrály roli v rozhodnutí Schumachera opustit roli aktivního jezdce: "Měli jsme velmi otevřený a upřímný rozhovor. Řekli jsme si pravdu a byli velmi transparentní. Jeho rozhodnutí pracovat s mladými jezdci považuji za velmi inteligentní. I proto jej podporuji."

Vytisknout

Diskuze: S Wolffem o Schumacherovi a pouze 6 vozech

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Scheider, Timo

Audi s novou tváří na boxové zídce

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud