Audi s novou tváří na boxové zídce

iM2, 23. dubna 2013, 18:56 Google+

U Audi došlo k menší změně, když se Dieter Gass stal Projektovým ředitelem Audi pro DTM. Dieter bude zastupovat Dr. Wolfganga Ullricha při termínových kolizích DTM a WEC, kde se Audi také prezentuje.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Scheider, Timo

Scheider, Timo | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Po ne uplně podařené sezoně 2012 dochází u Audi k menší změně. A sice ke změně ve vedoucí struktuře závodního oddělení ingolstadské automobilky. V podstatě se jedná o to, že dochází k rozdělení lidí zodpovědných za výsledky značky v DTM a v mistrovství ve vytrvalostních závodech WEC (World Endurance Championship).

Dosavadní šéf Audi pro motorsport, Dr. Wolfgang Ullirch byl totiž zodpovědný za dva rozdílné projekty. Ve WEC byla tato pozice již dříve obsazena Chrisem Reinkem. Pro DTM se kandidát, který by vedení projektu dlouhodobě převzal, stále hledá. Dočasně tak místo pro rok 2013 převezme Dieter Gass. Muž, který dříve působil v F1 (kromě jiného i u Toyoty) pracoval vloni pro Audi ve WEC jako závodní inženýr. Gass tak jen krátkodobě mění místo působiště.

"Tyto nové struktury mají zlepšit údernost Audi," řekl Wolfgang Dürheimer, v koncernu Volkswagen zodpovědný za motorsport, v rozhovoru pro německý Motorsport-Total.com. Nový koncept byl již vyzkoušen na prvním závodu WEC v Silverstone. "Tuto novou strukturu důrazně podporuji," dodává Dürheimer. Sportovní šéf Audi, Dr. Wolfgang Ullrich, bude při termínové kolizi závodů DTM a WEC v místě konání závodu WEC. Rakušan tak zmešká oba dva závody na Hockenheimu.

Vytisknout

Diskuze: Audi s novou tváří na boxové zídce

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Ullrich, Wolfgang

Audi: Ztráta se dohání jen velmi těžko

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud